Το «καρφί» Μητσοτάκη στον Δούκα

… και η απάντηση του δημάρχου της Αθήνας

Επίθεση στον δήμαρχο της Αθήνας Χάρη Δούκα έκανε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τα διαθέσιμα ακίνητα του δήμου Αθηναίων κατά τη διάρκεια της «Ώρας του πρωθυπουργού». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον δήμαρχο για τη μη διάθεση κλειστών ακινήτων του δήμου.

«Και κάτι ακόμα, διότι το αναφέρατε και καλά κάνατε: κλειστά ακίνητα τα οποία ανήκουν σε Δήμους. Βεβαίως, αλλά ίσως πρέπει να το πείτε και στον Δήμαρχο της Αθήνας, τον οποίον στηρίξατε πολιτικά: ας διαθέσει τα κλειστά του ακίνητα σε ευάλωτα νοικοκυριά και όχι σε συλλογικότητες για να μην μπορούν να κάνουν καταλήψεις κάπου αλλού» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε στον πρωθυπουργό, «Η αναφορά σας δείχνει ότι δεν το έχετε χωνέψει ακόμα. Σε έναν μήνα να ανοίξει κλειστά σπίτια ο κ. Δούκας είναι δύσκολο. Πέντε χρόνια ο κ. Μπακογιάννης όχι μόνο δεν άνοιξε κλειστά σπίτια, αλλά έκλεισε και τους δρόμους ταλαιπωρώντας τον κόσμο και γι’ αυτό έχασε».

Η απάντηση Δούκα στον πρωθυπουργό
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Χάρη Δούκα: Οι άστεγοι, τα άτομα με αναπηρία, οι φοιτητές, οι καλλιτέχνες, η κοινωνία των πολιτών. Αυτές είναι οι συλλογικότητες τις οποίες υπερασπίζομαι και λυπάμαι, πραγματικά, για την ειρωνική αντιμετώπισή τους από τον πρωθυπουργό στη Βουλή.

Όσον αφορά τα κλειστά ακίνητα, ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να γνωρίζει την προσπάθεια που κάνω, τις σχετικές συζητήσεις που είχα με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κα Ζαχαράκη, αλλά και τη δημόσια τοποθέτησή μου στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων.

Αντί, λοιπόν, να εκτοξεύει αβάσιμες κατηγορίες τον καλώ να στηρίξει εμπράκτως τις πρωτοβουλίες μας για την ενίσχυση των ευάλωτων νοικοκυριών.

Comments are closed.