Άνετο προβάδισμα της ΝΔ στην ευρωκάλπη – Σε μονοψήφια ποσοστά ο ΣΥΡΙΖΑ

 

Άνετο προβάδισμα της ΝΔ που φθάνει τις 18,5 μονάδες στις εθνικές εκλογές και τις 15,6 μονάδες στις ευρωεκλογές από το ΠΑΣΟΚ καταγράφεται στη μέτρηση της Opinion Poll που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Action 24. Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει νέα πτώση, ενώ στην τέταρτη θέση ανεβαίνει η Ελληνική του Κυριάκου Βελόπουλου, οριακά ψηλότερα από το ΚΚΕ.

Αναλυτικά στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, η ΝΔ συγκεντρώνει 27,1%, το ΠΑΣΟΚ 11,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στο μονοψήφιο 9,9% και ακολουθούν η Ελληνική Λύση 7,5%, το ΚΚΕ 7,4%, η Νίκη με 3%.

Εκτός Βουλής μένουν «Σπαρτιάτες», Πλεύση Ελευθερίας, Νέα Αριστερά, ΜέΡΑ25, ενώ αναποφάσιστοι εμφανίζονται οι πολίτες σε ποσοστό 21%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναδεικνύεται ο πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός με 41,6% και ακολουθεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 39,1%.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 36,9%, ενώ «κανένας» απαντά το 29,4%.

Η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις είναι τα προβλήματα που απασχολούν περισσότερο τους πολίτες με 59,6% και ακολουθεί η οικονομία και η ανάπτυξη με 31,3%.

Θετικά και μάλλον θετικά αντιμετωπίζει τη λειτουργία των μη κρατικών πανεπιστημίων το 53,4% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση, ενώ αντίθετη άποψη (αρνητικά/ μάλλον αρνητικά) εκφράζει το 39,7%.

Comments are closed.