Ένας χρόνος από την τραγωδία των Τεμπών

 

Αύριο συμπληρώνεται ένας χρόνος από την τραγωδία στα Τέμπη που συνέβη στις 28 Φεβρουαρίου 2023 στον οικισμό του Ευαγγελισμού Λάρισας… Όπου επιβατική αμαξοστοιχία της εταιρείας Hellenic Train συγκρούστηκε μετωπικά με εμπορική αμαξοστοιχία της ίδιας εταιρείας.

Το δυστύχημα πραγματοποιήθηκε στις 23:21 όταν ο επιβατικός συρμός Intercity 62, που μετέφερε περισσότερους από 350 επιβάτες και εκτελούσε τη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη, συγκρούστηκε μετωπικά με την εμπορική αμαξοστοιχία 63503 που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα. Η σφοδρή σύγκρουση, ο εκτροχιασμός και η ανάφλεξη των συρμών προκάλεσε τον θάνατο 57 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων των δύο μηχανοδηγών. Οι τραυματίες ήταν τουλάχιστον 85.

Πρόκειται για το πιο θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα… Μάλιστα όσο πλησιάζει η ώρα της μαύρης επετείου βασικό παραμένει το αίτημα όλων να μην υπάρξει συγκάλυψη και να τιμωρηθεί κάθε υπεύθυνος.

Τέλος σημειώνεται ότι παράλληλα συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών προκειμένου να υπάρξει αναθεώρηση του Συντάγματος και ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Έως αυτή την ώρα οι υπογραφές έχουν αγγίξει τις 800.000 (περισσότερες λεπτομέρειες στο change.org).

Comments are closed.