Κυριαρχία Μητσοτάκη και ΝΔ – Σημαντικότερο πρόβλημα η ακρίβεια

Δημοσκόπηση MRB για το δελτίο ειδήσεων του OPEN

Απόλυτη κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει η δημοσκόπηση της MRB που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN. Επίσης καταγράφεται σημαντική άνοδος της Ελληνικής Λύσης και του Κυριάκου Βελόπουλου, αφού στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο πρόεδρος του κόμματος εμφανίζεται σε μονοψήφια ποσοστά, αλλά στην τρίτη θέση, οριακά πίσω από τον Στέφανο Κασσελάκη και οριακά πάνω από τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Την ίδια ώρα οι Σπαρτιάτες, μένουν εκτός Βουλής και Ευρωβουλής, ενώ το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου η «Φωνή Λογικής» εμφανίζεται στο 1%.

Στην πρόθεση ψήφου λοιπόν για τις ευρωεκλογές, η ΝΔ συγκεντρώνει 28%, με το ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί στο 9,7%, ενώ πίσω του είναι με 8,8% ο ΣΥΡΙΖΑ και στο 7,5% η Ελληνική Λύση.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή στο σύνολο, η ΝΔ συγκεντρώνει 36,2% μονάδες, διαφορά 23,7 μονάδων σε σχέση με το δεύτερο ΠΑΣΟΚ που συγκεντρώνει 12,5%. Τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 11,4% και ακολουθούν Ελληνική Λύση με 9,7% και ΚΚΕ με 9%.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 28,9%, αλλά η έκπληξη έρχεται στην τρίτη θέση, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης είναι δεύτερος με 7,7% και ο Κυριάκος Βελόπουλος τρίτος με 7,4%. Ακολουθεί με 7,2% ο Νίκος Ανδρουλάκης. Στο 3,5% βρίσκονται οι κ. Κουτσούμπας και Βαρουφάκης.

Τέλος στα πιο σημαντικά προβλήματα της κοινωνίας, η ακρίβεια παραμένει το Νο 1 με 53,5%, ενώ ακολουθεί η υγεία με 31,3%.

Comments are closed.