«Μια συγγνώμη δεν είναι αρκετή» αναφέρει ο Χάρης Δούκας και προαναγγέλλει τη δημιουργία μνημείου για τα θύματα των Τεμπών

 

«Μια συγγνώμη δεν είναι αρκετή» αναφέρει ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, για το σβήσιμο των ονομάτων των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών έξω από τη Βουλή, και προαναγγέλλει πως θα εισηγηθεί τη δημιουργία μνημείου.

Σημειώνεται ότι εχθές Τετάρτη, ημέρα της επετείου της τραγωδίας των Τεμπών, διαδηλωτές αλλά και γονείς παιδιών που χάθηκαν έγραψαν με κόκκινη μπογιά τα ονόματά τους στο έδαφος μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Συνεργεία του δήμου καθάρισαν το σημείο, σβήνοντας τα ονόματα, με τον Δήμο Αθηναίων, διά της αντιδημάρχου Καθαριότητας Ρωξάνης Μπέη, να απαντά ότι ήταν λάθος και να ζητά συγγνώμη, λέγοντας ότι δεν το γνώριζε.

Ο Χάρης Δούκας, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει, «Τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών δε θα σβηστούν ποτέ από τη συλλογική μας μνήμη» και προσθέτει «Ο Δήμος Αθηναίων θα φροντίσει με πράξεις ώστε τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών να μην σβήσουν ποτέ από τη συλλογική μας μνήμη. Σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα εισηγηθώ τη δημιουργία μνημείου για τα θύματα των Τεμπών. Ο δήμος Αθηναίων ενώνει τη φωνή του με τη φωνή των πολιτών για την απονομή δικαιοσύνης».

Comments are closed.