Σκοταδισμός και ταλιμπανισμός από βουλευτή της «Νίκης» για τα «Αδέσποτα κορμιά»

… το ντοκιμαντέρ της Ελίνας Ψύκου που θα προβληθεί στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 12 – 14 Μαρτίου

Η νέα «φαγωμάρα» στα social media, μέχρι να το πάρει χαμπάρι η τηλεόραση και να το ξεσκίσει, ακούει στο όνομα «Αδέσποτα Κορμιά»! Πρόκειται για ντοκιμαντέρ, σε σενάριο και σκηνοθεσία της Ελίνας Ψύκου, με θέμα τα δικαιώματα των γυναικών στην Ευρώπη, που θα προβληθεί στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (12 – 14 Μαρτίου).

Όλα ξεκίνησαν από τη στιγμή που η δημιουργός δημοσίευσε την αφίσα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αποτυπώνει μια έγκυο γυναίκα επάνω σε σταυρό.

Αυτό από μόνο του ήταν αρκετό για να χαρακτηριστεί η αφίσα και το ντοκιμαντέρ (χωρίς να το έχει δει κανείς), «βλάσφημο» και «χυδαίο», γιατί – υποτίθεται, προσβάλει τη θρησκεία.

Μετά από αυτό λοιπόν ο βουλευτής της «Νίκης» Κομνηνός Δελβερούδης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή κάνοντας λόγο περί βλάσφημης, αντιαισθητικής αφίσας που απεικονίζει εσταυρωμένη γυναίκα έγκυο και γυμνόστηθη που παραπέμπει στην Παναγία.

Η ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής προς την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη υποστηρίζει ότι «Το Ντοκιμαντέρ «Αδέσποτα Κορμιά», το οποίο συμμετέχει στο 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, χρησιμοποιεί αφίσα, που βλασφημεί ιερά σύμβολα και πρόσωπα της Ορθοδόξου Χριστιανικής πίστεως… Προσβάλει απροκάλυπτα τα χρηστά ήθη, βλασφημώντας το ιερό σύμβολο του σταυρού και τα ιερά πρόσωπα του Εσταυρωμένου Χριστού και της Παναγίας…» και καταλήγει ζητώντας «Την επέμβαση της πολιτείας για την απόσυρση της συγκεκριμένης αφίσας, λόγω προσβολής των χρηστών ηθών και της Ορθοδόξου Χριστιανικής πίστεως της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, από τον οποίο πηγάζουν όλες οι εξουσίες, βάσει του Συντάγματος»!

Δείτε στη συνέχεια την ανάρτηση της δημιουργού του ντοκιμαντέρ Ελίνας Ψύκου

Comments are closed.