«Είχα αυτοκτονικές τάσεις» αποκαλύπτει ο Γρηγόρης Αρναούτογλου

 

«Αν εξαιρέσει κανείς τη φωτογραφία της βάφτισής μου, που δείχνει ένα μωρό μπαμπάτσικο, στα παιδικά μου χρόνια ήμουν αδύνατος. Το μυαλό μου ήταν στο ποδόσφαιρο και στο παιχνίδι, οι γονείς μου με κυνηγούσαν να φάω. Μεγαλώνοντας, όποτε έβαζα κάποια κιλά, τα έχανα σχετικά εύκολα, κάνοντας κάποια δίαιτα», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Γρηγόρης Αρναούτογλου σε αφιέρωμα της «Καθημερινής» για την «παχυσαρκία» που υπογράφει η Τασούλα Επτακοίλη.

Ωστόσο εκεί ο Γρηγόρης Αρναούτογλου που αναφέρεται αναλυτικά στην περιπέτεια που είχε στην προσπάθειά του να χάσει κιλά, και έχει μιλήσει ξανά στο παρελθόν για το ίδιο θέμα, δεν παύει να σοκάρει όταν αποκαλύπτει ότι τα χάπια που του είχαν χορηγήσει τον έκαναν επιθετικό όχι μόνο απέναντι στους άλλους αλλά και στον ίδιο του τον εαυτό: «Άρχισε να αλλάζει η συμπεριφορά μου. Γινόμουν ολοένα και πιο επιθετικός. Όχι μόνο με τους άλλους, αλλά και απέναντι στον ίδιο μου τον εαυτό. Είχα αυτοκτονικές τάσεις». Ενώ σε άλλο σημείο προσθέτει, «Λες και το φάρμακο «άνοιξε» κάποιους νευρώνες του εγκεφάλου μου που ήταν σαν το κουτί της Πανδώρας. Εγώ δεν καταλάβαινα την αλλαγή. Η σύντροφός μου, όμως, την είδε. Μια νύχτα γύρισε το μυαλό μου και παραλίγο να… Ευτυχώς, είμαι τώρα εδώ και σας μιλάω.

Τον τελευταίο καιρό ανεβοκατεβαίνω από τα 140 κιλά στα 150. Υπάρχουν στιγμές που δεν με πειράζει το πάχος μου κι άλλες που βλέπω τον εαυτό μου στον καθρέφτη και στενοχωριέμαι. Όλα είναι δύσκολα όταν είσαι παχύσαρκος: πώς θα κινηθείς, πώς θα κάνεις μπάνιο και θα βγεις από την μπανιέρα, πώς θα δέσεις τα κορδόνια των παπουτσιών σου. Πώς με αντιμετωπίζουν οι γύρω μου; Κάποιοι ακροατές και τηλεθεατές με αγάπη και νοιάξιμο. Μου στέλνουν μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: “Πρόσεξε την υγεία σου” και τα σχετικά. Άλλοι δεν έχουν φραγμό στην αγένεια. Μπορεί να οδηγώ και να ακούσω από το διπλανό αυτοκίνητο: “Πώς έγινες έτσι, ρε Αρναούτογλου, σαν ελέφαντας!”. Θα ήθελα όσοι διαβάσουν αυτό το κείμενο να θυμούνται ότι ο παχύσαρκος δεν θέλει να είναι έτσι».

Comments are closed.