Διαβάστε στη “Real news”

 

Με τίτλο: «Συναγερμός για τη βία στην οικογένεια» κυκλοφορεί, αυτήν την Κυριακή, η Realnews.

Η εφημερίδα αποκαλύπτει ποιες παρεμβάσεις προωθεί η κυβέρνηση για να αντιμετωπιστεί το μείζον κοινωνικό πρόβλημα.

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας:

– Τι αποφασίστηκε σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου για τη μεγάλη έξαρση της ενδοοικογενειακής βίας. Οι σχετικές καταγγελίες εκτοξεύθηκαν στις 11.000, από 4.000 που ήταν το 2020.
– Αυξάνονται σε 64 τα ειδικά επιχειρησιακά γραφεία υποδοχής καταγγελιών, έτσι ώστε να καλύπτουν όλους τους νομούς της επικράτειας.
– Επεκτείνεται η εφαρμογή του panic button -που αρχικά απευθυνόταν μόνο σε γυναίκες- σε άνδρες, ανηλίκους και μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Στη Realnews μπορείτε ακόμη να διαβάσετε:

– Η κυβέρνηση… μετακομίζει! Εννέα υπουργεία και πολλές δημόσιες υπηρεσίες θα μεταφερθούν στον Υμηττό. Ξεκινά άμεσα ο διαγωνισμός για τη δημιουργία κυβερνητικού πάρκου στις εγκαταστάσεις της ΠΥΡΚΑΛ.

– Στο τραπέζι το «κούρεμα» των προμηθειών. Τι συζητούν κυβέρνηση και τράπεζες για να μειωθεί το κόστος των ψηφιακών συναλλαγών.

– Τέλος εποχής για τα ειρηνοδικεία. Ολες οι αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο τίθεται άμεσα σε διαβούλευση. Πώς θα διαμορφωθεί ο νέος δικαστικός χάρτης στα μεγάλα αστικά κέντρα, στην περιφέρεια και στη νησιωτική χώρα.

– Φρίκη στον Κολωνό: «Μας εξοργίζει η εισαγγελική πρόταση γι’ αυτό το τέρας, τον Μίχο». Η θεία και κηδεμόνας της 12χρονης μιλά στην «R». Οι θυελλώδεις αντιδράσεις για την προτεινόμενη απαλλαγή του βασικού κατηγορουμένου για τα αδικήματα του βιασμού και της μαστροπείας και η δικαστική απόφαση που αναμένεται το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου.

– Το νέο ορμητήριο των διακινητών. Η «R» αποκαλύπτει εικόνες από το λιμάνι του Τομπρούκ, από όπου εκκινούν τα πλοιάρια με τους μετανάστες που φτάνουν σε Κρήτη και νότια Ιταλία.

– Συνεντεύξεις στην «R»: Βασίλης Κικίλιας, Νίκος Παππάς.

– Θρίλερ στο Μεσολόγγι: 30 νέοι μάρτυρες για τη δολοφονία του Μπάμπη.

– Ο ρωσικός σύνδεσμος της Greek Mafia. Στα ίχνη 43χρονου που εκτιμάται ότι εμπλέκεται στα συμβόλαια θανάτου βρίσκονται οι αστυνομικές Αρχές.

Comments are closed.