«Μπορεί να μη του μιλάω ωραία, αλλά νιώθω μισός χωρίς αυτόν»

… λέει ο Στέφανος Τσιτσιπάς για τον πατέρα και προπονητή του

Στην εκπομπή του ΕΡΤNews «Παρίσι 2024: Η αντίστροφη μέτρηση» μίλησαν ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο πατέρας και προπονητής του, Απόστολος, για τους Ολυμπιακούς αγώνες, και όχι μόνο. «Είναι μεγάλη τιμή ότι εκπροσωπώ τη χώρα μας και σε κάθε αγώνα, σε κάθε αναμέτρηση, έχω την ευκαιρία να την πάω ακόμα πιο ψηλά. Έχει μεγάλη σημασία να φέρω σπίτι ένα Ολυμπιακό μετάλλιο. Είναι όνειρο ζωής για μένα να μπορώ να αγωνίζομαι σε αυτές τις διοργανώσεις. Στόχος το 2024 είναι σίγουρα ένα Grand Slam και ένα Ολυμπιακό μετάλλιο» ανέφερε ο πρωταθλητής.

Ωστόσο ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε και για τη σχέση με τον πατέρα και προπονητή του λέγοντας, «Εγώ και ο πατέρας μου, πάντα μοιραζόμασταν το τένις και ήταν κάτι κοινό, κάτι δικό μας… Έχουν υπάρξει στιγμές στο παρελθόν όπου δεν ήταν μαζί μου και ένιωσα σχεδόν μισός σαν παίχτης. Ήταν κάτι το οποίο πάντα ήταν κοινό πάθος μας και των δύο. Μου δίνει πολλή αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι γιατί είναι κάποιος ο οποίος ξέρω ότι μπορεί να υπάρξουν στιγμές όπου κάτι δεν πάει καλά και αυτός να είναι εκεί, να το αναλύσω, να το παρατηρήσει, να μου δώσει την καλύτερη συμβουλή και να με νιώσει με τον καλύτερο τρόπο από οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο.

Μπορεί μερικές φορές να μη μιλήσω πολύ ωραία, αλλά είναι μοναδικός που το καταλαβαίνει και είναι μέρος της δουλειάς. Το καλό με αυτό είναι ότι μπορούμε να ξεχωρίσουμε τη δουλειά του πατέρα και τη δουλειά του προπονητή. Μερικές φορές εμπλέκεται όμως, αλλά έχουμε βρει τρόπο να το ξαναβάζουμε εκεί που ανήκει».

Comments are closed.