Δεν αποκλείεται να υπάρξουν συνέπειες αν το Ισραήλ εισβάλει στη Ράφα

… δηλώνει η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις, δήλωσε ότι δεν αποκλείει να υπάρξουν «συνέπειες» για το Ισραήλ εάν προχωρήσει στη χερσαία εισβολή στη Ράφα. «Ξεκαθαρίσαμε σε πολλές συζητήσεις και με κάθε τρόπο ότι οποιαδήποτε μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα θα ήταν τεράστιο λάθος», δήλωσε η Χάρις σε συνέντευξη στο ABC News. «Επιτρέψτε μου να σας πω κάτι: έχω μελετήσει τους χάρτες. Δεν υπάρχει πουθενά να πάνε αυτοί οι άνθρωποι», πρόσθεσε η Χάρις αναφερόμενη στους 1,5 εκατομμύρια εκτοπισμένους που βρίσκονται στη Ράφα.

Σημειώνεται ότι ο Νετανιάχου δήλωσε κατά την επίσκεψη Μπλίνκεν ότι το Ισραήλ είναι αποφασισμένο να προχωρήσει στην επιχείρηση στη Ράφα, είτε με τη στήριξη των Αμερικανών είτε όχι. Οι ΗΠΑ από τη μεριά τους έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους επισημαίνοντας ότι δεν είναι αυτός ο κατάλληλος τρόπος για να διαλύσει το Ισραήλ τη Χαμάς.

Η δημοσιογράφος του ABC πίεσε την αντιπρόεδρο, ρωτώντας την αν η Αμερική θα εξετάσει «συνέπειες» αν ο Νετανιάχου προχωρήσει.

«Λοιπόν, θα το πάμε βήμα προς βήμα, αλλά ήμασταν πολύ σαφείς όσον αφορά την άποψή μας για το αν αυτό θα πρέπει να συμβεί ή όχι», δήλωσε η Χάρις. Για να επιμείνει η δημοσιογράφος, «Αποκλείετε να υπάρξουν συνέπειες από τις Ηνωμένες Πολιτείες»; «Δεν αποκλείω τίποτα», απάντησε η Καμάλα Χάρις χωρίς να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις.

Comments are closed.