Χ. Μαμουλάκης προς Φλωρίδη: Τι μεγάλο ψέμα αυτό περί αγωγού φυσικού αερίου. Ανακαλέστε άμεσα!

 

Απάντηση του τομεάρχη Υποδομών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Γ. Φλωρίδη, κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στην Ολομέλεια στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας

“Σας άκουσα κύριε Φλωρίδη και από το βήμα της Βουλής να αναφέρεστε στα θέματα μπαζώσεων και εκσκαφών. Δεν ξέρω αν έχετε πάει στον τόπο του εγκλήματος, στο σημείο μηδέν, γιατί προφανώς από τα λεγόμενά σας δείχνετε τελείως άσχετος με το αντικείμενο. Σας μιλώ ως τομεάρχης υποδομών της αξ αντιπολίτευσης και ως πολιτικός μηχανικός και το κυριότερο ως αυτόπτης μάρτυρας. Επισκέφθηκα τον τόπο του εγκλήματος για να ξέρω ιδίοις όμμασι τι συμβαίνει.
Πρώτον, δεν έγινε μπάζωμα μόνο, καταρχάς έγινε προσπάθεια εκσκαφής από το πρώτο 24ωρο, το λένε οι πραγματογνώμονες.

Δεύτερον, τα προϊόντα εκσκαφής τα οποία μετακινήθηκαν με την απευθείας ανάθεση των 647.000 ευρώ, τοποθετήθηκαν σε σημείο μη εγκεκριμένο από τις αρχές.
Τρίτον, η επίχωση (μπάζωμα κοινώς) που επήλθε, δεν επήλθε μόνο με γαιώδες έδαφος, δεν επήλθε μόνο με σκίρα αλλά και με προσμίξεις ώστε να σταθεροποιηθεί τάχα το έδαφος.

Τι μεγάλο ψέμα αυτό με τον αγωγό φυσικού αερίου! Το επιστρατεύσατε οψίμως ως επιχείρημα. Ψέμα γιατί προφανώς ξέρετε από το δίκτυο της ΔΕΣΦΑ ότι κανένα δίκτυο φυσικού αγωγού δεν περνάει κάτω από τον αγροτικό δρόμο, ο οποίος ήταν το σημείο που ορίστηκε από το συντονιστικό για να φτάσουν στο σημείο μηδέν. Ψέμα λοιπόν αυτό και πρέπει άμεσα να το ανακαλέσετε!

Άλλωστε τα σχέδια των δικτύων υπάρχουν και σε πείσμα πολλών, δείχνουν την αλήθεια. Πληροφοριακά να πούμε ότι είναι κάτω από τις γραμμές του τρένου και της εθνικής οδού που παραπλεύρως, εν επαφή, περνά. Πραγματικά μου προκάλεσε αλγεινή εντύπωση ο τρόπος και το ύφος με το οποίο τοποθετείστε όσον αφορά τα περί μπάζων κ.λπ., νομίζω δε ότι ήταν μία οφειλόμενη απάντηση στον όψιμο και νεοσύλλεκτο υπουργό της κυβέρνησης Μητσοτάκη”.

Comments are closed.