Μονόλογος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα – Ή θα είσαι με τους ανθρώπους ή με τους φονιάδες

Ένα theater documentary που βασίζεται στις καταθέσεις δύο κοριτσιών που ήταν το βράδυ στο σημείο της δολοφονίας στο Κερατσίνι

Μονόλογο για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα αποκάλυψε ότι ετοιμάζει η ηθοποιός Δώρα Χρυσικού καλεσμένη στο «Στούντιο 4» της ΕΡΤ. «Ή θα είσαι με τους ανθρώπους ή με τους φονιάδες» αναφέρει σε ένα σημείο το κείμενο και η ηθοποιός περιγράφει τι ακριβώς θα είναι, «Είναι ένας μονόλογος, η αφορμή του οποίου είναι η δολοφονία του Παύλου. Είναι theater documentary που βασίζεται στις καταθέσεις των δύο κοριτσιών που ήταν το βράδυ στο σημείο της δολοφονίας στο Κερατσίνι».

«Μέσα στην υπόθεση του Παύλου Φύσσα, γιατί ήταν τρεις αυτές που εκδικάστηκαν στο δικαστήριο, και στις μαρτυρίες της υπερασπιστικής γραμμής της οικογένειας υπήρχαν και αυτά τα δύο κορίτσια, τα τόσο νεαρά παιδιά που, αντί να φοβηθούν, πήγαν αυτοβούλως και είπαν πως, ναι, ήμασταν μπροστά και θέλουμε να καταθέσουμε» ανέφερε η ηθοποιός για να προσθέσει, «Πρόκειται για ένα κράμα μίας νέας γυναίκας. Ο μονόλογος διαδραματίζεται τη στιγμή που έχει κληθεί μία από αυτές στο δικαστήριο να καταθέσει. Εγώ θέλω να φωτίσω τον φόβο του μέσου ανθρώπου σε ένα τόσο κατακλυσμιαίο γεγονός».

Ενώ σε άλλο σημείο η ηθοποιός αναφέρει, «Είναι ένας μονόλογος, στον οποίο συμπεριλαμβάνει τον άνθρωπο που παίζει με τον φόβο του. Λέει πως δεν θέλει να πάει, και από την άλλη λέει εάν συνέβαινε στον αδερφό μου, πώς γίνεται να βλέπω έναν άνθρωπο να σκοτώνει μπροστά μου» και καταλήγει η Δώρα Χρυσικού, «Εγώ δεν ήθελα να βγάλω ένα μανιφέστο, σε καμία περίπτωση. Ήθελα να καταδείξω την ανθρώπινη πλευρά ενός ατόμου, ο οποίος σε μία στιγμή της ζωής του, πρέπει να πάρει θέση. Σε κάποια φάση του μονόλογου, λέει ή θα είσαι με τους ανθρώπους ή θα είσαι με τους φονιάδες».

Να σημειωθεί ότι τον μονόλογο έγραψε η δημοσιογράφος Μαρία Λούκα και ο σκηνοθέτης Δαμάτης Κοραής.

Comments are closed.