Βαγγέλης Μαρινάκης – Σε γνώση και σε συνεννόηση με τον Μητσοτάκη η συνάντηση με Παπασταύρου, Μπρατάκο

 

«Καρφώνει» Μητσοτάκη το in – «Για κοίτα με στα μάτια και αγνόησε τη γίδα που έχω στην πλάτη», ο τίτλος του editorial της ιστοσελίδας συμφερόντων Μαρινάκη

Έμμεση απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη έδωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή μέσω του editorial του in που υπογράφει ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος.

Το editorial του in με τίτλο: – «Για κοίτα με στα μάτια και αγνόησε τη γίδα που έχω στην πλάτη» αποκαλύπτει ότι οι παραιτηθέντες υπουργοί, Παπασταύρου και Μπρατάκος, πήγαν στο σπίτι Μαρινάκη σε γνώση του Κυριάκου Μητσοτάκη και σε συνεννόηση μαζί του και επί της ουσίας επρόκειτο για «αγγελιοφόρους».

Παράλληλα στο υστερόγραφο του editorial εκτοξεύονται καρφιά κατά τόσο του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, όσο και του Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή τις εκλογές στον δήμο Πειραιά το 2014 και το 2019, όπου αναφέρεται «ότι τα “συμφέροντα” που δεν κατονομάζει ο πρωθυπουργός δεν κρύβονται, ούτε χρειάζονται κανέναν πληρεξούσιο… Έχουν εμφανιστεί, έχουν «μετρηθεί» σε εκλογές και το 2014 (με Μιχαλολιάκο) και το 2019 (με Βλαχάκο) και βγήκαν νικητές απέναντι σε πολύ προβεβλημένα στελέχη της ΝΔ, που στήριζαν πρωθυπουργοί, όπως ο κ. Σαμαράς και ο κ. Μητσοτάκης»

Να πάρουμε τα πράγματα, όμως, από την αρχή.

Όπως αναφέρεται στο editorial του in, μια πραγματικά ισχυρή κυβέρνηση δεν θα φοβόταν την από κοινού με την αντιπολίτευση διερεύνηση της υπόθεσης, δεν θα αναζητούσε «εχθρούς», δεν θα «έδειχνε με το δάχτυλο» διαρκώς, και προφανώς στην αγωνία της κοινωνίας και την βαθύτερη επίγνωση για το διαχρονικό βάθος των προβλημάτων (και των ευθυνών) δεν θα απαντούσε απλώς και μόνο «ήταν ανθρώπινο λάθος».

Και στη συνέχεια κάνει εξαιρετικά ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις για το παρασκήνιο πίσω από την επίσκεψη το βράδυ της Κυριακής (27/3) στο σπίτι του Βαγγέλη Μαρινάκη των υπουργών και εξ απορρήτων του Κυριάκου Μητσοτάκη, Σταύρου Παπασταύρου και Γιάννη Μπρατάκου οι οποίοι υποχρεώθηκαν σε παραίτηση.

«Δεν είναι τυχαίο, ότι όλη αυτή η στάση του πρωθυπουργού προκαλεί μια ανησυχία ακόμη και στο εσωτερικό της ίδιας της κυβέρνησης, που έκπληκτη είδε, ανάμεσα σε όλα τα άλλα, την αποπομπή από την κυβέρνηση δύο υπουργών επειδή πήγαν σε κοινωνική εκδήλωση προφανώς σε γνώση του πρωθυπουργού και σε συνεννόηση μαζί του, αποπομπή που δεν τήρησε τον κανόνα “δεν πυροβολούμε τον αγγελιοφόρο”», αναφέρει το editorial του in.

Με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο η ιστοσελίδα συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη δίνει απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και για τα περί «οικονομικών συμφερόντων» που επιβουλεύονται την κυβέρνησή του.

«Η κυβερνητική στάση έρχεται σε ευθεία σύγκρουση όχι μόνο με το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αλλά και με την κοινή λογική η προσπάθεια κατασκευής εχθρών με αναφορές σε οικονομικά και επιχειρηματικά συμφέροντα, που επιβουλεύονται την “καλή” κυβέρνηση και κάνουν τα πάντα για να την κλονίσουν, είναι προκλητική, αλλά και επικίνδυνη, στο βαθμό που προδίδει τον τρόπο που αντιδρά η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην κριτική, στον έλεγχο, στην έρευνα που οφείλει να κάνει ο Τύπος, όταν ακριβώς τιμά το ρόλο του ως “τέταρτη εξουσία” και δεν τον ανταλλάσσει με αυτό του παράκεντρου εξουσίας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το υστερόγραφο του editorial που κάνει σύνδεση «συμφερόντων» με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«ΥΓ Πάντως τα «συμφέροντα» που δεν κατονομάζει ο πρωθυπουργός δεν κρύβονται, ούτε χρειάζονται κανέναν πληρεξούσιο. Εχουν εμφανιστεί, έχουν «μετρηθεί» σε εκλογές και το 2014 (με Μιχαλολιάκο) και το 2019 (με Βλαχάκο) και βγήκαν νικητές απέναντι σε πολύ προβεβλημένα στελέχη της ΝΔ, που στήριζαν πρωθυπουργοί, όπως ο κ. Σαμαράς και ο κ. Μητσοτάκης», καταλήγει το editorial του in, συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η αναφορά έχει να κάνει με τις δημοτικές εκλογές στον δήμο Πειραιά το 2014 όπου υποψήφιος ήταν ο Βασίλης Μιχαλολιάκος και το δήμο κέρδισε ο Γιάννης Μώραλης, στενός συνεργάτης του εφοπλιστή και εκδότη αλλά και με τις δημοτικές εκλογές στον δήμο Πειραιά το 2019 όπου ο Γιάννης Μώραλης κέρδισε τον Νίκο Βλαχάκο.
Υπενθυμίζεται ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης και το 2014 και το 2019 αναδείχθηκε πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Μώραλη.
Πηγή avgi.gr

Comments are closed.