Μ.Καρυστιανού: Μας κατηγορούν επειδή αποζητάμε την αλήθεια και τη δικαίωση των παιδιών

Η πρόεδρος του συλλόγου πληγέντων δυστυχήματος «Τέμπη 2023» στο Ευρωκοινοβούλιο – ΒΙΝΤΕΟ

Ξανά ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες βρέθηκε εχθές Τετάρτη η Μαρία Καρυστιανού, η οποία μίλησε σε εκδήλωση με θέμα τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών και καταχειροκροτήθηκε. Στην ομιλία η πρόεδρος του συλλόγου πληγέντων δυστυχήματος «Τέμπη 2023» άφησε αιχμές για τον πρωθυπουργό και χαρακτήρισε τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε προγραμματίσει να εγκαινιάσει το κέντρο τηλεδιοίκησης της Βόρειας Ελλάδας μία ημέρα μετά το δυστύχημα των Τεμπών… Αιχμές όμως άφησε και για τον πρώην υπουργό Μεταφορών, λέγοντας ότι αδιαφόρησε στα υπομνήματα που έκαναν λόγο για πιθανούς θανάτους πολιτών.

Η εκδήλωση «Σιδηροδρομική Τραγωδία των Τεμπών: Απαιτώντας Δικαιοσύνη, Διαφάνεια και Ασφάλεια» πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία της ευρωβουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Έλενας Κουντουρά.

Η κ. Καρυστιανού με την ομιλία της εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρώην υπουργό Μεταφορών, Κωνσταντίνο Αχ. Καραμανλή λέγοντας ότι αδιαφόρησε για την ασφάλεια των πολιτών, διότι έλαβε προειδοποιήσεις από τους αρμόδιους φορείς για την κακή κατάσταση που επικρατούσε στους σιδηροδρόμους.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της ανέφερε «Εμάς τους γονείς που βλέπετε μπροστά σας, μας κατηγορούν επειδή ακουγόμαστε, επειδή αποζητάμε την αλήθεια και τη δικαίωση των παιδιών μας, επειδή υπερασπιζόμαστε τα παιδιά, νεκρά ή ζωντανά και επιδιώκουμε την αποκατάσταση της Δικαιοσύνης στη χώρα μας» και πρόσθεσε «Λυπάμαι που το 2024 ήρθαμε εδώ για να αποκαταστήσουμε αλήθειες που στη χώρα μας υποστήριζαν πριν από 2.500 χρόνια. Θέλουμε Δικαιοσύνη και Δημοκρατία, επιζητούμε ελεύθερη και ακέραιη ενημέρωση».

Επίσης ανέφερε για το ανθρώπινο λάθος, «Πώς είναι δυνατόν ο ανθρώπινος παράγοντας να είναι η μοναδική δικλείδα ασφαλείας; Θα αποτρέπαμε τα παιδιά μας αν γνωρίζαμε αυτή τη φρικτή πραγματικότητα. Η καθημερινή λειτουργία των σιδηροδρόμων είναι γεμάτη βλάβες, οι οποίες είχαν φτάσει στο γραφείο του Πρωθυπουργού, στον Υπουργό, στους αρμοδίους. Τα υπομνήματα μιλούσαν για πιθανούς θανάτους πολιτών. Πώς μπορείς να αδιαφορείς για κάτι τέτοιο» και συμπλήρωσε, «Η ελληνική κυβέρνηση όφειλε, σε συμμόρφωση με την ΕΕ, να θεσπίσει εθνικούς κανόνες. Ουδέποτε το έκανε, ούτε καν μετά το δυστύχημα στα Τέμπη… Ακούγαμε για τεράστια ποσά. Από το 2014 έχουν δοθεί από την ΕΕ 700 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των σιδηροδρόμων. Αλλά ήταν ψέματα. Παντού ψέματα. Μία μέρα μετά την τραγωδία των Τεμπών, ο Πρωθυπουργός είχε προγραμματίσει να παραστεί στα εγκαίνια για το κέντρο τηλεδιοίκησης του σιδηροδρομικού δικτύου βόρειας Ελλάδας. Δεν υπήρχε, ήταν μία ακόμα κοροϊδία»!

Και η Μαρία Καρυστιανού κατέληξε, «Σας ζητάμε να αναλάβετε πρωτοβουλία να εξετάσετε ως κατεπείγον το ζήτημά μας στην επιτροπή σας ΤΡΑΝ πριν τη λήξη αυτής της κοινοβουλευτικής περιόδου. Για την ασέβεια, την παραπλάνηση της κοινωνίας για την αλήθεια του εγκλήματος των Τεμπών, την κατάλυση του Κράτους Δικαίου, τη φίμωση της Δημοκρατίας, όλα οφείλουν να διορθωθούν. Είναι θέμα χρόνου να συμβεί κάτι ανάλογο. Και τότε δεν θα υπάρχουν δικαιολογίες για κανέναν».

Comments are closed.