Ο πρωθυπουργός δίνει συνεντεύξεις ή σε ψιλοελεγχόμενο πλαίσιο ή να μιλήσει για ντολμαδάκια

Βαρύ κατηγορώ Κανάκη για την πρόσκληση στον Κυριάκο Μητσοτάκη – ΒΙΝΤΕΟ

Σκληρή ήταν η απάντηση του Αντώνη Κανάκη στην «εξαφάνιση» του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να δεχθεί την πρόσκληση μιας δημόσιας συζήτησης χωρίς προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα… Ο παρουσιαστής του «Ράδιο αρβύλα» αναφέρθηκε αναλυτικά στη χθεσινή εκπομπή στο ιστορικό της πρόσκλησης στον πρωθυπουργό, λέγοντας χαρακτηριστικά «Λυπούμαστε πολύ για την εξέλιξη αυτή, αν και το περιμέναμε. Αποδεικνύεται πως όταν δεν είσαι “καθαρός”, αποφεύγεις και θέλεις να είναι όλα ελεγχόμενα όταν είναι να κάνεις μία δημόσια συζήτηση»!

Αρχικά ο Αντώνης Κανάκης ανέφερε ότι προσκάλεσαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Βινύλιο, προκειμένου να σχολιάσουν την επικαιρότητα με βασικό άξονα τα Τέμπη. Μάλιστα ο παρουσιαστής τόνισε πως αρχικά υπήρχε θετικό κλίμα από τους συνεργάτες του πρωθυπουργού με τους οποίους ήταν σε επικοινωνία, αλλά τελικά δεν απάντησαν ποτέ!

«Καλέσαμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την επόμενη ημέρα αφού απευθύναμε την πρόσκληση δημοσίως, την απευθύναμε κανονικά στο γραφείο του στη διευθύντρια επικοινωνίας. Αυτό το κάναμε 21 Μαρτίου για να υπάρχει αρκετός χρόνος και είπαμε οποιαδήποτε ημέρα και όποτε θέλετε εσείς ελάτε. Δεν πήραμε καμία απάντηση μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή, όπου δόθηκε ένα ραντεβού και μιλήσαμε ξανά με τη συνεργάτιδα του πρωθυπουργού και μας είπαν ότι είναι θετικοί. Μετά κάναμε μία συζήτηση για το ποιο θα είναι το πλαίσιο και ότι δεν θα είναι τίποτα προσυμφωνημένο, δεν θα υπάρχει τίποτα ελεγχόμενο και ότι θα κάνουμε μία συζήτηση με βάση τα Τέμπη, αλλά όχι μόνο για τα Τέμπη. Θα συζητήσουμε γενικότερα και από την πλευρά μας δεν θα είμαστε, ούτε φιλικοί αλλά ούτε και εχθρικοί. Θα είμαστε ουδέτεροι και θα μιλήσουμε με επιχειρήματα και δίκαια, λογικά για όλα» ανέφερε ο Αντώνης Κανάκης για το ιστορικό της πρόσκλησης.

«Μου είπε ότι θα το συζητήσουν με την υπόλοιπη ομάδα και τον πρωθυπουργό. Από τότε έχουν περάσει 11 ημέρες και μεθαύριο τελειώνουμε τις εκπομπές. Δεν υπήρξε καμία απάντηση, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά -για να είμαι ειλικρινής δεν είχα καμία ελπίδα ότι θα έρθει- ότι οι επιλογές εμφανίσεων γίνονται ή για ντολμαδάκια και αηδίες ή όταν μιλάμε στις ενημερωτικές εκπομπές μέσα σε ένα πλαίσιο είτε απόλυτα ελεγχόμενο είτε ψιλοελεγχόμενο. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να έρθει, όπως αποδεικνύεται, για να γίνει μια πραγματική συζήτηση με αντίλογο χωρίς να είναι τίποτα προσυμφωνημένο, μία ανοιχτή κουβέντα. Λυπούμαστε πολύ. Λυπούμαστε πολύ για την εξέλιξη αυτή, αν και το περιμέναμε. Αποδεικνύεται πως όταν δεν είσαι «καθαρός», αποφεύγεις και θέλεις να είναι όλα ελεγχόμενα όταν είναι να κάνεις μία δημόσια συζήτηση» κατέληξε ο Αντώνης Κανάκης.

Comments are closed.