Η μεγάλη πλάκα με τα μεγάλα sites

 

…και η 107 θέση στον πίνακα της παγκόσμιας κατάταξης ελευθεριών του Τύπου

Με την ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ασχολείται στα «Νέα» ο Γιώργος Παπαχρήστος και παραδέχεται το αυτονόητο, ότι δηλαδή, «Μας πλάκωσαν στις «γρήγορες» και δεν ξέρουμε πώς να προφυλαχτούμε»!

Καμία πρόοδος στο θέμα της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διώξεις, απειλές και βία για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, τηλεφωνικές παρακολουθήσεις Predator, κυβερνητικός έλεγχος στα ΜΜΕ (βλ. θέση 107 στον πίνακα της παγκόσμιας κατάταξης ελευθεριών του Τύπου)…

Έξαλλος έγινε – κατά δήλωσή του ο δημοσιογράφος, «Με τους μίζερους αμερικανούς» όπως γράφει χαρακτηριστικά και σκωπτικά για αυτό αποφάσισε, «Να ρίξει μια ματιά στα μεγαλύτερα sites του χώρου μας» και για να μην έχετε καμία αμφιβολία τι εννοεί εξηγεί, «Αυτά ντε, που κουβαλάνε αγόγγυστα και επί καθημερινής βάσεως τη γραμμή πάντα προς όφελος της κυβέρνησης – μερικά έχουν ταυτίσει την κυβέρνηση και με τη χώρα δε, τόσο «προχώ» στο γλείψιμο»!

Και τι λέτε ανακάλυψε ο Γιώργος Παπαχρήστος; Όχι πείτε! Καλά! Δεν χρειάζεται τα λέει μόνος του με την εξαιρετική του πένα: «Άνοιξα ένα, άνοιξα δεύτερο, τρίτο, πέμπτο, δέκατο, πουθενά η είδηση για την ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ! Σαν να έπεσε σύρμα που λέγαμε παλιά να εξαφανιστεί το θέμα. Σαν κάποιος να τους υπενθύμισε τον βασικό κανόνα ο οποίος καθορίζει την ανιδιοτελή σχέση τους: “δεν υπάρχει είδηση αν δεν την δημοσιεύσεις την είδηση”»!

Και ακολουθεί η μεγάλη πλάκα! Με τα λόγια του Παπαχρήστου: «Η μεγάλη πλάκα είναι ότι τα sites που προανέφερα «ανακάλυψαν» την είδηση για την έκθεση-κόλαφο για την κυβέρνηση μετά από παρέλευση πολλών ωρών, και πώς; Για να δημοσιεύσουν εξ ανάγκης προφανώς (και με επίνευση ασφαλώς), την ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου των Εξωτερικών!!! Το οποίο διαμαρτύρεται διότι οι Αμερικανοί υιοθέτησαν άκριτα καταγγελίες και δεν ζήτησαν τη γνώμη της κυβέρνησης για τα καταγγελλόμενα περιστατικά πάνω στα οποία βασίστηκε η έκθεση. Αυτό υπερπροβάλλουν οι εντεταλμένοι να κουβαλήσουν τη «γραμμή», να το διαβάσουν οι πολίτες και να καταλάβουν ότι είμαστε θύματα μιας παγκόσμιας συνωμοσίας, στην οποία – γαμώτο – συμμετέχουν και οι Αμερικανοί, οι φίλοι μας…»!

Comments are closed.