Πρόεδρος ΑΠ: Άμεση καθαρογραφή της απόφασης για το Μάτι για να αποφευχθούν οι παραγραφές

 

Την επίσπευση της καθαρογραφής της χθεσινής απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για το Μάτι, θα ζητήσει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα Χριστοδουλέα προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος παραγραφής αδικημάτων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ζητηθεί η απαλλαγή της προέδρου της έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου από κάθε αλλά η υποχρέωση για τον Μάιο προκειμένου να καθαρογραφεί η απόφαση και μέσα στον Ιούνιο να προσδιοριστεί το δευτεροβάθμιο δικαστήριο αν υπάρξουν εφέσεις από τους κατηγορουμένους ή από την εισαγγελία.

Σε δυο μήνες συμπληρώνονται 6 χρόνια από την ημέρα που η πύρινη λαίλαπα στο Ματι στέρησε τη ζωή σε 104 ανθρώπους και στα 8 έτη παραγράφονται όλες οι πλημμεληματικές κατηγορίες εάν οι καταδίκες δεν έχουν καταστεί αμετάκλητες.

Πάντως, οι δικηγόροι των συγγενών των θυμάτων αναμένεται να υποβάλουν αίτημα προς την Εισαγγελία Εφετών να ασκήσει έφεση στην απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, τόσο ως προς το σκέλος των ποινών που επιβληθήκαν στους καταδικασθέντες, όσο και ως προς το σκέλος των αθωώσεων στη δίκη για τη πυρκαγιά στο Μάτι.

Υπενθυμίζεται, ότι τον ερχόμενο Ιούλιο συμπληρώνονται 6 χρόνια από την τραγωδία στο Μάτι και πρέπει άμεσα, τα δυο επόμενα έτη, να προσδιοριστεί και να εκδικαστεί την υπόθεση στο Εφετείο και στην συνέχεια στον ‘Αρειο Πάγο, για να μην υπάρξουν παραγραφές αδικημάτων.
Πηγή capital.gr

Comments are closed.