Υπέρ των ισότιμων κανόνων για όλους στο εμπόριο τάχθηκε ο Μακρόν στη συνάντηση του με τον Σι Τζινπίνγκ

… στο Παρίσι

Υπέρ της εφαρμογής «ισότιμων κανόνων για όλους» στις εμπορικές συναλλαγές μεταξύ Ευρώπης και Κίνας, υποστήριξε ότι τάσσεται ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στη συνάντηση που είχε σήμερα με τον κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, κατά την έναρξη της επίσημης επίσκεψής του στη Γαλλία. «Το μέλλον της ηπείρου μας θα εξαρτηθεί ξεκάθαρα επίσης από την ικανότητά μας να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε με ισορροπημένο τρόπο τις σχέσεις με την Κίνα», δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος για να προσθέσει πως ο «συντονισμός» με το Πεκίνο μπροστά στις «μεγάλες κρίσεις» στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή είναι «απολύτως αποφασιστικής σημασίας».

Από την πλευρά του, ο Κινέζος πρόεδρος ζήτησε σήμερα από το Παρίσι η χώρα του και η Ευρωπαϊκή Ένωση να ενισχύσουν τον «στρατηγικό συντονισμό» τους και να παραμείνουν «εταίροι», με φόντο τις πολυάριθμες διαφορές, σε τομείς που εκτείνονται από το εμπόριο έως τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Με την ιδιότητα δύο σημαντικών παγκοσμίων δυνάμεων, η Κίνα και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να παραμείνουν εταίροι, να συνεχίσουν τον διάλογο και τη συνεργασία, να εμβαθύνουν τη στρατηγική επικοινωνία, να ενισχύσουν την αμοιβαία στρατηγική εμπιστοσύνη, να εδραιώσουν τη στρατηγική συναίνεσή τους και να προχωρήσουν σε έναν στρατηγικό συντονισμό», δήλωσε ο Σι, στην αρχή της τριμερούς συνάντησης. Πηγή: πληροφορίες απο ΑΠΕ ΜΠΕ

Comments are closed.