Όλα δείχνουν πρόωρες εκλογές

Η απώλεια του μακαριστού Αρχιεπισκόπου και οι διαδικασίες εκλογής νέου προκαθημένου δίνουν μια παράταση δέκα ημερών στο καυτό και ρευστό πολιτικό σκηνικό. Η κατάθεση του στενού συνεργάτη του Μ.Τριανταφυλλόπουλου για την υπόθεση Κουκοδήμου δεν αφήνει πλέον πολλά περιθώρια. Όλα δείχνου ότι ο Κ.Κουκοδήμος είτε θα ανεξαρτητοποιηθεί είτε θα διαγραφεί αλλά ακόμη και αν παραιτηθεί την θέση του θα πάρει ο διαγραμμένος από τον Κ.Καραμανλή πολιτευτής Κατερίνης Ν.Κάκαλος. Ταυτόχρονα χωρίς να τον κατονομάσει εμπλέκει και άλλον βουλευτή της ΝΔ στην υπόθεση αναφέροντας ότι του είχε τηλεφωνήσει σε ανύποπτο χρόνο για να ρωτήσει αν έχει ο Μ.Τριανταφυλλόπουλος θέμα για τον κ.Κλαδά.
Ταυτόχρονα δημοσιοποιήθηκε με δημοσιεύματα στον Κυριακάτικο Τύπο η πληροφορία που κυκλοφορούσε στα δημοσογραφικά γραφεία κατά την διάρκεια της συνάντησης Παπανδρέου-Βενιζέλου η οποία έχει μεγάλη σημασία. Λίγο πριν κάνει την δήλωση ο Ε.Βενιζέλος όλοι στις εφημερίδες μετά από τις πληροφορίες που είχαν από το στρατόπεδο Βενιζέλου περίμεναν δήλωση ανεξαρτητοποίησης του “ρεύματος” το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα αποτελούσαν 26+1 βουλευτές. Οι 26 θα προέρχονταν φυσκά από το ΠΑΣΟΚ και ο ένας από την ΝΔ. Το όνομα του Π.Τατούλη έκανε τον γύρο των γραφείων και όπως γράφτηκε την Κυριακή ίσως δεν ήταν απλώς εκτίμηση λόγω της παρουσίας και δηλώσεων του τον τελευταίο καιρό αλλά επειδή σύμφωνα με το πολιτικό ρεπορτάζ ο βουλευτής της ΝΔ συναντήθηκε και έφαγε πριν λίγες μέρες με τον Χρ.Βερελή εκ των στενών συνεργατών του Ε.Βενιζέλου. Η είδηση δεν έχει ακόμη διαψευστεί…
Έτσι με δεδομένη την εξέλιξη στο θέμα Κουκοδήμου, τον όχι και τόσο φανατικό Καραμανλικό Π.Τατούλη και με το κλίμα των τελευταίων μηνών που όχι μόνο δεν μεταβάλλεται αλλά συνεχώς βαρύνει για την κυβέρνηση θεωρείται αδύνατο να βγει τετραετία.
Έχοντας ως όπλο και την λίστα αλλά και τον εμφύλιο στον ΠΑΣΟΚ όλοι περιμένουν πλέον τον Κ.Καραμανλή να ανακοινώσει την προκύρηξη εκλογών οι οποίες η λογική λέει ότι θα γίνουν μαζί με τις ευροεκλογές ώστε παράλληλα να περοριστούν οι ζημιές στο κυβερνητικό ευρω-ψηφοδέλτιο από την αρνητική εικόνα των τελευταίων μηνών.

Comments are closed.