Απόφαση της γαλλικής Δικαιοσύνης υπέρ του Θέμου Αναστασιάδη

Αθωωτική είναι τελικά η απόφαση της γαλλικής Δικαιοσύνης για τον Θέμο Αναστασιάδη, σχετικά με τις δίγραμμες επιταγές του που είχαν κρατηθεί από τα γαλλικά τελωνεία.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Θ.Αναστασιάδη:

Σύμφωνα με την απόφαση των δικαστικών αρχών της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων της Γαλλίας:
– Επιστρέφονται όλες οι προσωπικές επιταγές, ύψους 1,2 εκατ. ευρώ, και τα 3.800 ευρώ σε μετρητά που έφερε νόμιμα για να τα καταθέσει στην Αθήνα ο Θ. Αναστασιάδης.
– Δεν επιβάλλεται κανένα πρόστιμο, καθώς οι γαλλικές Αρχές δέχθηκαν απολύτως τις εξηγήσεις που τους δόθηκαν.
– Δεν ασκείται καμία δίωξη εναντίον του, για καμία παράβαση της νομοθεσίας.

Η απόφαση εξεδόθη στις 25/2 έπειτα από εκτεταμένη ενδελεχή έρευνα, όπως τονίζεται στη σχετική έκθεση. Οι γαλλικές Αρχές διαπίστωσαν τη νόμιμη προέλευση των χρημάτων και τη δικαιολογημένη χρησιμοποίησή τους, λόγω επαγγελματικών δραστηριοτήτων, σύμφωνα με το υπόμνημα που τους υποβλήθηκε.
Ετσι καταρρίφθηκε άλλη μια σκευωρία των γνωστών συμφερόντων και των παρακρατικών κύκλων που προσπάθησαν να εμφανίσουν κάθε νόμιμη ενέργεια του Θ. Αναστασιάδη σαν έγκλημα, στην προσπάθειά τους να τον σπιλώσουν για την υπόθεση Ζαχόπουλου. Ολα αυτά που είπαν από κανάλια και ανταγωνιστικά ΜΜΕ για μαύρο χρήμα, βαλίτσες, μπλόκο της Ιντερπόλ και τα σχετικά αποδείχθηκαν απολύτως συκοφαντικά και ψευδή.
Ετσι θα καταρρεύσουν και οι μεθοδευμένες συκοφαντίες τόσο για τις δήθεν συναλλαγές με το DVD όσο και για τις νόμιμες καταθέσεις του Θ. Αναστασιάδη που συγκεντρώθηκαν, όπως εξαρχής τονίζει, για τη στήριξη της ανεξαρτησίας της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» και μόνο.

Comments are closed.