Με κινητοποιήσεις στις συγκοινωνίες ξεκινά το 2011

Με στάσεις εργασίας και απεργιακές κινητοποιήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς από την Δευτέρα το πρωί θα ξεκινήσει η νέα χρονιά. Η αρχή θα γίνει από αύριο το πρωί όπου τα μέσα μεταφοράς στην Αθήνα θα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ εκτός από το τραμ που θα λειτουργεί από τις 8 το πρωί ως τις 10 το βράδυ. Ο προαστιακός θα λειτουργήσει κανονικά όλη την ημέρα.
Συνέχεια την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου όπου προγραμματίζεται 24ωρη απεργία σε όλα τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, προαστιακός, ΗΣΑΠ, τραμ). Τα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 12 ως τις 4 το απόγευμα. Τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου προγραμματίζεται νέα 24ωρη απεργία στα μέσα σταθερής τροχιάς. Τα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 12 ως τις 4 το απόγευμα.
Επίσης η αύξηση του ΦΠΑ φέρνει νέα αύξηση στα κόμιστρα των ταξί αφού αυξάνεται η τιμή του χιλιομέτρου αλλά και η τιμή της ελάχιστης ταρίφας όπου από 3,10 θα πάει στο 3,19.

UPDATE: Η στάση απεργίας στο μετρό κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική αλλά οι εργαζόμενοι όπως έγινε γνωστό θα προσπαθήσουν τα ξημερώματα να καταλάβουν τον σταθμό του Συντάγματος και να εμποδίσουν την έναρξη δρομολογίων τουλάχιστον μέχρι τις 9 το πρωί που ήταν προγραμματισμένη η στάση εργασίας.

Comments are closed.