Να ξεκινήσει διάλογος λέει τώρα ο Μουμπάρακ

Εντολή για έναρξη διαλόγου με τις πολιτικές παρατάξεις της χώρας, πήρε από τον Μουμπάρακ ο Αιγύπτιος αντιπρόεδρος σύμφωνα με δηλώσεις του το βράδυ της Δευτέρας. Λίγο νωρίτερα, ο αιγυπτιακός στρατός αναγνώρισε ως δίκαια τα αιτήματα των εξεγερμένων πολιτών και τους διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να ανοίξει πυρ εναντίον τους.

Ο Αιγύπτιος αντιπρόεδρος, Ομάρ Σουλεϊμάν, δήλωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας πως ο Μουμπάρακ του ζήτησε να ξεκινήσει διάλογο με όλες τις πολιτικές παρατάξεις στην χώρα μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο.

“Ο πρόεδρος μου ανέθεσε σήμερα να ξεκινήσω άμεσα επαφές με όλες τις πολιτικές δυνάμεις για να αρχίσουμε διάλογο για όλα τα θέματα που συνδέονται με τη συνταγματική και νομοθετική μεταρρύθμιση” τόνισε ο Σουλεϊμαν.

Λίγο νωρίτερα, οι ένοπλες δυνάμεις σε ανακοίνωση τους ανέφεραν πως”Η παρουσία του στρατού είναι για το καλό σας και αποσκοπεί στη δική σας ασφάλεια” για να προσθέσουν πως “δεν θα καταφύγουμε στη χρήση βίας εις βάρος του μεγάλου λαού μας”.

Ο στρατός αναγνωρισε τη νομιμότητα των αιτημάτων του λαού και τόνισε ότι εγγυάται το δικαιώμα της ελευθερίας λόγου και έκφρασης, όταν αυτή γίνεται με ειρηνικά μέσα.

Κάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν τις δολιοφθορές και την καταστροφή δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας. Προειδοποίησε τους παράνομους ότι δεν θα ανεχθεί περιστατικά πλιάτσικου και τρομοκράτησης των πολιτών.

(Αναδημοσίευση από enet.gr)

Comments are closed.