Επαναστατικό συμβούλιο κόντρα στον Καντάφι

Οι εξεγερμένοι Λίβυοι, που ελέγχουν το ανατολικό τμήμα της χώρας, ανακοίνωσαν τη δημιουργία επαναστατικού συμβουλίου, που θα μιλά εκ μέρους τους. Απέρριψαν το ενδεχόμενο συνομιλιών με το καθεστώς Καντάφι.

“Δεν είναι μεταβατική κυβέρνηση, στόχος του συμβουλίου είναι να δώσει ένα δημόσιο πρόσωπο στην εξέγερση”, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο εκπρόσωπος του εθνικού συμβουλίου της Λιβύης, Χαφίζ Γκόγκα. Το νέο σώμα δημιουργήθηκε ύστερα από σύσκεψη των εξεγερθέντων, στη Βεγγάζη.

Σχολιάζοντας τις πληροφορίες ότι ο παραιτηθείς υπουργός Δικαιοσύνης, Μουσταφά Μοχάμεντ Αμπούντ Ατζλέιλ, ηγείται μεταβατικής κυβέρνησης, ο εκπρόσωπος του συμβουλίου δήλωσε ότι αποτελεί προσωπική ενέργεια του τέςως υπουργού.

Όσον αφορά στο μέλλον της Λιβύης, εκτίμησε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για διαπραγματεύσεις και πρόσθεσε ότι είναι νωρίς για να γίνει συζήτηση για εκλογές, δεδομένου ότι η πρωτεύουσα Τρίπολη βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ΚΑντάφι και υπό πολιορκία.

Δεσμεύτηκε ότι στόχος του συμβουλίου είναι να διατηρήσει τη Λιβύη ενωμένη.

Νωρίτερα, το Συμβούλιο Ασφαλείας επέβαλε ομοφώνως αυστηρές κυρώσεις στο καθεστώς Καντάφι και άνοιξε το δρόμο για την παραπομπή των ηγετών του στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης

(Αναδημοσίευση από enet.gr)

Comments are closed.