Ο Μάριο Ντράγκι αναλαμβάνει πρόεδρος της ΕΚΤ από την 1η Νοεμβρίου

Από την πρώτη ημέρα που θα αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, την 1η Νοεμβρίου, αντικαθιστώντας τον Ζαν Κλοντ Τρισέ, ο Μάριο Ντράγκι θα ριχθεί στη μάχη κατά της κρίσης χρέους, σε μία περίοδο όπου το κύριο έργο της κεντρικής τράπεζας είναι η διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την προσπάθεια για χαμηλό πληθωρισμό.

Η θητεία του κ. Τρισέ στην ΕΚΤ ολοκληρώνεται σήμερα Δευτέρα και ο διάδοχός του, ο Ιταλός Μάριο Ντράγκι, θα κάνει την πρώτη εμφάνισή του στους δημοσιογράφους ως επικεφαλής της ΕΚΤ την Πέμπτη.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική Bild, ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΚΤ τόνισε πως η αναταραχή στην Ευρωζώνη δεν έχει τελειώσει ακόμη και πως απαιτείται γρήγορη και αποφασιστική τήρηση των αποφάσεων της τελευταίας Συνόδου Κορυφής.

Ο κ. Τρισέ πιέζει τις κυβερνήσεις των χωρών της Ευρωζώνης να κρατήσουν την δέσμευσή τους για δημοσιονομική εξυγίανση:

«Η κρίση δεν έχει τελειώσει. ‘Εφερε στο φως την αδυναμία των αναπτυγμένων οικονομιών. Βλέπουμε σήμερα την αδυναμία της αμερικανικής και της ιαπωνικής οικονομίας, αλλά επίσης τις αδυναμίες της Ευρώπης» τόνισε.

Οι αποφάσεις της Συνόδου, συνέχισε «πρέπει να εφαρμοστούν γρήγορα, επιθετικά και με μεγάλη ακρίβεια» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΚΤ και πρόσθεσε ότι οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες «έχουν τώρα δύσκολη δουλειά μπροστά τους».

«Θα έλεγα, ως πολίτης της Ευρώπης και όχι ως πρόεδρος της ΕΚΤ, ότι πρέπει να δεσμευτούμε σε μια μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διακυβέρνηση με απολύτως καθορισμένες ευθύνες» τόνισε.

Αναδημοσίευση από in.gr

Comments are closed.