Το αντάρτικο του 2007

Πριν εξήντα και βάλε χρόνια οι Έλληνες που είχαν γυρίσει από τα βουνά νικητές έχοντας κατατροπώσει τους Ιταλούς είδαν τους Γερμανούς να έρχονται και αρκετοί από αυτούς επέστρεψαν στα βουνά να αντισταθούν. Σήμερα η αντίσταση στην ελληνική κοινωνία περιορίζεται στα λόγια. Ο σύγχρονος έλληνας βγαίνει στους δρόμους και κατακλύζει τα blogs για να διαμαρτυρηθεί για τις οικολογικές καταστροφές και μετά αποσύρεται στο διαμέρισμα του με τον ημιυπαίθριο που έχει κλείσει και έχει κάνει έξτρα δωμάτιο. Το δε Σαββατοκύριακο παίρνει ένα από δυο-τρια αυτοκίνητα της οικογένειας και πηγαίνει στο εξοχικό του που αν δεν εξακολουθεί να είναι αυθαίρετο ήταν αρχικά και κάποια στιγμή το νομιμοποίησε. Εκεί που είναι το εξοχικό του εκείνος και οι υπόλοιποι της περιοχής ρίχνουν τα σκουπίδια τους σε παράνομη ή νόμιμη αλλά ανεξέλεγκτη χωματερή η οποία όταν κάποια στιγμή πιάσει φωτιά θα στείλει του κατοίκους της περιοχής στα κανάλια να ουρλιάζουν για το κακό που τους βρήκε. Οι κάτοικοι των χωριών που βρίσκονται σε επικίνδυνα και δύσβατα σημεία και κινδυνεύουν σε περίπτωση πυρκαγιάς φωνάζουν για την έλλειψη προστασίας και μέτρων. Αν τους πεις όμως να δώσει ο καθένας από λίγα μέτρα από τα χωράφια του για να γίνουν αντιπυρικές ζώνες ή να σκάψουν λίγο μέσα ή λίγο έξω από το οικόπεδο τους για να φτιαχτούν πυροσβεστικοί κρουνοί εντός του χωριού και να είναι ευκολότερη η κατάσβεση το πιθανότερο είναι αυτός που θα τους το πει πριν προλάβει να ολοκληρώσει την φράση του να δει μπροστά στο πρόσωπο του την κάνη μιας κυνηγετικής καραμπίνας… Ο σύγχρονος Έλληνας διαμαρτύρεται για το χαμηλό επίπεδο της ελληνικής τηλεόρασης αλλά λίγοι βλέπουν την καλύτερη ελληνική σειρά των τελευταίων ετών (το 10) και έτσι τα κανάλια με το δίκιο τους λένε γιατί να κάνουμε σοβαρές και αξιόλογες παραγωγές με Καταλειφούς και Πιτακές. Δως τους Μαρίες Άσχημες και άντε γεια…
Εσχάτως και έχουμε και πολιτικό «αντάρτικο» με τους βουλευτές της ΝΔ να βλέπουν ότι η οριακή πλειοψηφία τους επιτρέπει να διαφωνούν στα λόγια με την κυβέρνηση και με τον Καραμανλή αντί να δείξει πυγμή και να καθαρίσει το τοπίο ως σοβαρός ηγέτης και μόλις πριν λίγες εβδομάδες εκλεγμένος πρωθυπουργός να ξεκινά και εκείνος το δικό του «αντάρτικο» κατά των ανταρτών απειλώντας ότι θα κάνει άμεσα εκλογές και (προφανώς) θα τους αφήσει εκτός της λίστας των υποψηφίων.
Πριν εξήντα χρόνια οι Έλληνες (όχι όλοι φυσικά αλλά αρκετοί) αντιστέκονταν με όποιο τρόπο μπορούσαν βγαίνοντας ακόμη και στα βουνά. Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2007 ο νεόλληνας βρίσκεται στα βουνά είτε όμως πίνοντας τσίπουρα είτε κάνοντας σκι και η αντίσταση του περιορίζεται στο να σηκώσει το κινητό στην κλήση που θα του κάνει κάποια εταιρία δημοσκοπήσεων και να απαντήσει στην σχετική ερώτηση ότι πρέπει να μπει βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ. Φυσικά αν τεθεί ερώτημα που να ζητά την γνώμη του ερωτώμενου σε περίπτωση που το βέτο σημαίνει διεθνής απομόνωση της Ελλάδας και για παράδειγμα, διακοπή επιδοτήσεων από την ΕΕ το βέτο θα πάει περίπατο…στα βουνά!

E24

Comments are closed.