Sienna Miller: μια καλλονή με ραγάδες

Στο περίπτερο με τα ξένα περιοδικά χαζεύω τα εξώφυλλα. Ξεχωρίζω την αγγλική Vogue του Δεκεμβρίου. Ο λόγος είναι η Sienna Miller που ποζάρει μπροστά από ένα μεγάλο ασημί φωτεινό αστέρι. Λαμπερή και στιλάτη. Σαν ηθοποιός δεν θα έλεγα ότι μαγεύει με την ερμηνεία της. Η εικόνα της όμως είναι μοναδική. Και όχι μόνο στις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν για τη συνέντευξη αυτή, όσο σε αυτές που κυκλοφορούν από τις κοσμικές της εμφανίσεις και κυρίως αυτές που έχουν τραβηχτεί στο δρόμο από παπαράτσι. Έχει ιδιαίτερο στυλ και την ικανότητα να συνδυάζει με μοναδικό τρόπο εκκεντρικά ρούχα και αξεσουάρ. Τόσο που με κάνει να αναρωτιέμαι εάν ανήκει και αυτή στην κατηγορία εκείνων των γυναικών που αρέσει και αναδεικνύεται από τις ίδιες τις γυναίκες και όχι απαραίτητα από τους άντρες όπως θα νόμιζε κανείς. Ανάλογο παράδειγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι η Sara Jessica Parker του Sex & The City, για την οποία πρόσφατα γράφτηκε μετά από δημοσκόπηση που έγινε πως μεγάλο μέρος της επιτυχίας της οφείλεται στο γυναικείο πληθυσμό μιας και στους άντρες είχε ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά απήχησης.

Φαντάζομαι το σπίτι της Sienna Miller να είναι ένας τεράστιος αποθηκευτικός χώρος όπου shopping bags από Chanel, Missoni και Chloe να έχουν τον κύριο λόγο. Η ίδια μιλά με κάθε λεπτομέρεια για τον υπέροχο υλιστικό της κόσμο στα όρια του να προσδίδει ανθρώπινες διαστάσεις σε αγαπημένα της παπούτσια, τσάντες και αξεσουάρ, τα οποία με δυσκολία θα μπορούσε να αποχωριστεί. Η όλη περιγραφή φλερτάρει επικίνδυνα με έντονα σημάδια επανάληψης, στα όρια του να κουράσει.

Ενδιαφέρον όμως, παρουσιάζει το κομμάτι όπου αναλύεται η σχέση της με το φαγητό. Της αρέσει να μαγειρεύει για φίλους στο σπίτι και απολαμβάνει καθετί που σχετίζεται με γεύση και φαντασία. Στην κουζίνα της μάλιστα έχει πάντα το βιβλίο μαγειρικής του Skye Gyngell «A Year In My Kitchen» το οποίο βρίσκει ιδιαίτερα χρήσιμο και πρακτικό. Φαντάζεται τον εαυτό της σε μεγάλη ηλικία να είναι χοντρή και να ταΐζει τους φίλους της. Η δημοσιογράφος που της παίρνει την συνέντευξη την αμφισβητεί εστιάζοντας στην ομορφιά της και βρίσκει λίγο υπερβολική την σκέψη της. Και τότε είναι που γίνεται η υπέρβαση. Η Sienna Miller της απαντά : «Είμαι 25 χρονών αλλά ορκίζομαι πως είμαι γεμάτη κυτταρίτιδα και ραγάδες!» Το βρίσκω τουλάχιστον προχωρημένο. Μια καλλονή, αψεγάδιαστη στα μάτια του κόσμου, ιέρεια του στυλ να αποκαλύπτει σε ευρείας κυκλοφορίας περιοδικό κάτι που μια γυναίκα δεν παραδέχεται ούτε στην καλύτερη της φίλη. Η αλήθεια της μόνο να σε μαγέψει μπορεί και να σε κερδίσει. Και να σε κάνει να αναλογιστείς για άλλη μια φορά πόσο πιο ακομπλεξάριστοι και απελευθερωμένοι είναι οι stars στο εξωτερικό. Ουδεμία σχέση με το local star system.

Και η γενναιοδωρία της δεν εξαντλείται εδώ. Για το τέλος μας δίνει συνταγή για μοσχάρι κρασάτο. Όπου κρασί βλέπε Barolo, ένα ακριβό και νοστιμότατο κρασί ιταλικής προελεύσεως. «Παίρνεις ένα κομμάτι μοσχάρι από γλουτό, το χαράζεις και το γεμίζεις με σκόρδο και δεντρολίβανο. Γύρω-γύρω το τυλίγεις με ζαμπόν, το βάζεις σε μια κατσαρόλα και χύνεις μέσα το κρασί μέχρι να το σκεπάσει. Σε χαμηλή θερμοκρασία το βράζεις για πολύ ώρα.» Ωραία μου ακούγεται και εύκολη αν βρω και το κρασί θα δοκιμάσω σκέφτομαι να τη φτιάξω.

Γιώτα Δημητρακοπούλου

Comments are closed.