Miley Cyrus: Δισεκατομμυριούχος ετών 15

Είναι μόλις 15 χρονών και όμως οι τραπεζικές της καταθέσεις μετρούν εκατομμύρια δολάρια ενώ προβλέψεις θέλουν να πιάνει και το ένα δισεκατομμύριο μέσα στο επόμενο έτος. Ο λόγος για την Miley Cyrus, το καινούργιο αγαπημένο παιδί της αμερικανικής show business, κόρη του γνωστού τραγουδιστή της country music Billy Ray Cyrus, και πρωταγωνίστρια στην επιτυχημένη σειρά «Hannah Montana» του Disney Channel, της σειράς που χτυπά υψηλά ποσοστά θεαματικότητας και έρχεται δεύτερο μετά το American Idol.

Η ζωή της φαντάζει ονειρεμένη, το μέλλον της σχεδόν εξασφαλισμένο και όλες οι πιθανότητες είναι υπέρ της. Τον τελευταίο καιρό μάλιστα έχει καταφέρει να δημιουργήσει τόσο θόρυβο γύρω από το όνομα της όσο ποτέ με την επίμαχη φωτογράφηση της, από την διάσημη φωτογράφο των stars Annie Leibovitz, στο Vanity Fair του Μαΐου που αναμένεται να κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα σε λίγες ημέρες. Στο εξώφυλλο του περιοδικού η Miley ποζάρει με γυμνή πλάτη έχοντας καλύψει το στήθος της με σατέν σεντόνι, φορά έντονο μακιγιάζ και προκαλεί με την εμφάνιση της εξαφανίζοντας κάθε στοιχείο της νεαρής της ηλικίας. Στη φωτογραφία μάλιστα που ποζάρει μαζί με τον πατέρα της η σύγχυση είναι μεγάλη σχετικά με το εάν πρόκειται για ερωτική σχέση ή όχι. Ήδη έχουν ακουστεί πάντως τα πρώτα αρνητικά σχόλια και η δημοτικότητα της δείχνει να απειλείται. Η αμερικανική κοινή γνώμη φαίνεται να σοκαρίστηκε βλέποντας το αθώο μικρό γλυκό κοριτσάκι της σειράς να μεταμορφώνεται σε μια σέξι εντυπωσιακή γυναίκα πλάι στο πατέρα της. Αμείλικτα είναι και τα μηνύματα που στέλνονται στο site του περιοδικού και φανερώνουν το μέγεθος της δυσφορίας από την επίμαχη φωτογράφηση. Μιλούν για παιδική πορνογραφία, κατηγορούν τους γονείς της Miley για τη συγκατάθεση τους, απειλούν ότι θα απαγορεύσουν στα παιδιά τους να βλέπουν τη σειρά και να αποτελεί πλέον πρότυπο για αυτά ενώ δεν διστάζουν να τα βάλουν και με το ίδιο το περιοδικό κατηγορώντας και τη φωτογράφο για ακραία εκμετάλλευση ενός μικρού παιδιού.

Άκρως ενδιαφέρουσα αποτυπώνεται η στάση της μέσης αμερικανίδας μάνας που παθιάζεται και διαμαρτυρείται κάθε φορά που το Hollywood της γκρεμίζει ένα-ένα τα είδωλα της, παραβλέποντας και μη λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη του ίδιου του συστήματος της ψυχαγωγικής βιομηχανίας να εφεύρει κατά καιρούς νέα πρόσωπα προς εκμετάλλευση και προβολή. Ας μην ξεχνάμε εξάλλου το τεράστιο κενό που έχει δημιουργηθεί στην αμερικανική show business από την αρνητική εικόνα των δύο άλλοτε αγαπημένων κοριτσιών της Britney και της Lindsay. Και πριν βιαστούμε να κρίνουμε αυστηρά πρόσωπα και καταστάσεις ας αναλογιστούμε μόνο το τρελό της υπόθεσης του να έχεις σε τόση μικρή ηλικία αμύθητα ποσά και απεριόριστη προβολή.

Γιώτα Δημητρακοπούλου

Comments are closed.