O μυστικός συνδυασμός

Η Καλομοίρα γνωρίζει το «μυστικό συνδυασμό» της επιτυχίας και τον τραγουδά ενώ εμείς βιώνουμε στιγμές Eurovision τρέλας, με μικρές καθημερινές δόσεις παράνοιας. Και πώς να αντέξουμε δύο ημιτελικούς μέσα σε μια εβδομάδα, απανωτές δορυφορικές συνδέσεις με Βελιγράδι, προγνωστικά και προβλέψεις από κάθε σχετικό και άσχετο που παρελαύνει στα πάνελ Eurovision-λογίας και όλα αυτά περιμένοντας τη κορύφωση του θείου δράματος το βράδυ του Σαββάτου οπότε και θα κριθεί η τύχη της ελληνικής συμμετοχής.

Και ευτυχώς τουλάχιστον, που η πρωταγωνίστρια του θεάτρου του παραλόγου που παρακολουθούμε προέρχεται από την ελληνική ομογένεια της Αμερικής, γεγονός που επηρεάζει τις εξελίξεις και δίνει το δικό της στίγμα στην όλη διαδικασία. Αρκεί μόνο να φανταστούμε τι θα γινόταν σε επίπεδο αντιδράσεων από μια κακή διοργάνωση στην περίπτωση που η ερμηνεύτρια προερχόταν από το local star system. Κακός φωτισμός, σκοτεινά πλάνα, και σκηνοθετικές αδυναμίες; Θα μπορούσαν να γίνουν αφορμή μαραθώνιων τηλεοπτικών συζητήσεων και καταγγελιών. Όπως στη περίπτωση της Πέγκυς Ζήνα την εποχή που ο Μιχάλης Ρακιντζής δοκίμαζε την Eurovision τύχη του με το S.A.G.A.P.O. Απίστευτο ξεκατίνιασμα στα τηλεοπτικά παράθυρα που σηματοδότησαν την αρχή μιας λαμπρής καριέρας.

Τα πράγματα όμως διαφέρουν όταν έχουμε να κάνουμε με παιδιά της ομογένειας, βλέπε Καλομοίρα και Παπαρίζου. Και οι δύο μας κέρδισαν με την αυθεντικότητα τους και την ειλικρίνεια των συναισθημάτων τους. Αφοσιωμένες στο στόχο τους, εργατικές, διατηρούν την τσαχπινιά τους, αποφεύγοντας την σπατάλη ενέργειας σε ψυχοφθόρα σπορ. Ακομπλεξάριστες, αληθινές, δεν διστάζουν να εκτεθούν αποκαλύπτοντας πτυχές της προσωπικότητας τους και κυρίως αποβάλλοντας σταριλίκια και αδιέξοδες συμπεριφορές. Και είναι πραγματικά εντυπωσιακό να ακούς την ωριμότητα του λόγου τους απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και ειδικά στην περίπτωση της Καλομοίρας που μας έχει συνηθίσει σε κάτι πιο ανάλαφρο και παιδικό. Προσγειωμένη και έχοντας πλήρη αίσθηση της πραγματικότητας, δείχνει να αντιλαμβάνεται πολλά περισσότερα από πολλούς stars της εγχώριας μουσικής σκηνής.

Γιώτα Δημητρακοπούλου

Comments are closed.