Περί δελτίου και lead in

Το MEGA κλείνει τη σεζόν θριαμβευτικά και πανηγυρίζει για τα υψηλά ποσοστά τηλεθέασης. Το δελτίο ειδήσεων του μεγάλου καναλιού με κεντρική παρουσιάστρια την Όλγα Τρέμη πλάι στην τηλεοπτική της παρέα (βλ. Γιάννη Πρετεντέρη, Μανώλη Καψή, Παύλο Τσίμα και Γιώργο Οικονομέα) κατάφερε να κερδίσει την προτίμηση του κοινού και να αποσπάσει την πρωτιά στον ενημερωτικό τομέα. Χωρίς να θέλουμε να μειώσουμε ή ακόμα περισσότερο να αμφισβητήσουμε την δυναμική τους απόδοση τη φετινή χρονιά, κρίνουμε απαραίτητο να αναφερθούμε στην ύπαρξη ενός γενικότερου ευνοϊκού κλίματος που συνέβαλε καθοριστικά στο τελικό αποτέλεσμα.

Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει για παράδειγμα την τηλεοπτική βοήθεια που πρόσφερε γενναιόδωρα η «Μαρία η άσχημη» στο δελτίο ειδήσεων του μεγάλου καναλιού καθημερινά, χαρίζοντας με το καλησπέρα σας ένα ήδη υψηλό ποσοστό τηλεθέασης και υπεροχής. Γιατί όπως και να το δει κανείς άλλον αέρα αυτοπεποίθησης αποκτάς έχοντας ως lead in μια σειρά που χτυπά κόκκινο στις προτιμήσεις του κοινού, και άλλον όταν βρίσκεσαι σε κανάλι που πασχίζει να χτίσει την απογευματινή του ζώνη. Σε συνδυασμό πάντα με τη συνολική εικόνα εγκυρότητας που χαρακτηρίζει το κανάλι της Μεσογείων, ενός μηχανισμού αποτελεσματικού που έχει δοκιμαστεί με επιτυχία όλα αυτά τα χρόνια στον ειδησεογραφικό τομέα και έχει επιδείξει άριστα δείγματα γραφής τόσο σε επίπεδο οργάνωσης και λειτουργίας όσο και σε επίπεδο κοινωνικής αντίληψης και αντανακλαστικών.

Το MEGA υπήρξε για την Όλγα Τρέμη και την παρέα της το κατάλληλο μέρος να αναπτυχθεί και να ευδοκιμήσει η ούτως ή άλλως επιτυχημένη τηλεοπτική τους συνεύρεση. Γιατί πέρα από την ευνοϊκή συγκυρία στην οποία ήδη αναφερθήκαμε και την παράλληλη αδυναμία των υπολοίπων καναλιών να ορθώσουν μια ουσιαστικά ανταγωνιστική πρόταση(η λογική του να παίζεις χωρίς αντίπαλο), το δελτίο ειδήσεων του μεγάλου καναλιού υπήρξε από τα πιο συγκροτημένα που είχε να επιδείξει η φετινή σεζόν και άξια κέρδισε τις εντυπώσεις και την πρώτη θέση στην κλίμακα της AGB.

Γιώτα Δημητρακοπούλου

Comments are closed.