Πρωθυπουργικό πορνό

Λόγω άδειας της Γιώτας Δημητρακοπούλου αναδημοσιεύουμε τη σημερινή στήλη της Πόπης Διαμαντάκου από τα ”Νέα”:

«Χωμένοι» στα σεντόνια των ηγετών τους οι πολίτες, χάρη στις σύγχρονες μεθόδους ενημέρωσης, αντί να ασκούν πολιτικό έλεγχο, ασκούν…
σεξουαλικό

Συνταράσσεται η Ιταλία με τις νέες αποκαλύψεις για τις πληρωμένες κυρίες του έρωτα που χρησιμοποιούσε ο Μπερλουσκόνι, ο οποίος… κρύβει το πρόσωπό του για όλα όσα βγαίνουν στο φως (στην ένθετη φωτογραφία, η συνοδός πολυτελείας Πατρίτσια Ντ΄ Αντάριο, φίλη του Μπερλουσκόνι) Μαγνητοφωνημένες συνομιλίες φυλακισμένων βαρυποινιτών με τις ερωμένες τους, πρωθυπουργών με τις δικές τους και προαγωγών με τις βίζιτες υπαλλήλους τους που τις προετοιμάζουν για να τις στείλουν προς πρωθυπουργική τέρψη, ολονύκτια δε. Δεν είναι θαύμα αυτός ο κόσμος της ενημέρωσης, που την έχει εμπλουτίσει η τεχνολογία και γινόμαστε όλοι μάρτυρες των πιο κρυφών, των πιο μυστικών ιδιωτικών συνομιλιών; Δεν είναι θαύμα που μετατρεπόμαστε σιγά σιγά σε πλήθη ηδονοβλεψιών με κάθε επισημότητα και ουδένα ψόγο για το βίτσιο, στο οποίο εθιζόμαστε όλοι όσοι κάποτε ελπίσαμε ότι η τεχνολογία θα μας κάνει πολίτες του κόσμου; Αντί γι΄ αυτό γίναμε επαρχιώτες του κόσμου οι φιλοθεάμονες λαοί, στενόμυαλοι κουτσομπόληδες ηδονιζόμενοι με τα ερωτικά βογκητά ή τα φονικά υπονοούμενα των ισχυρών- παντός είδους είτε της πολιτικής είτε της φυλακής – που συνθέτουν όλο και συχνότερα αυτό που αποκαλούμε στις μέρες μας ενημέρωση-σε-βάθος.
Συνταράσσεται η Ιταλία και χάσκει η υπόλοιπη Ευρώπη των τηλεθεατών με τις νέες αποκαλύψεις για τις πληρωμένες κυρίες του έρωτα που χρησιμοποιούσε ο Μπερλουσκόνι. Πρωθυπουργικό πορνό για διεθνή αναμετάδοση προς τέρψη των ανομολόγητων φαντασιώσεων του μικροαστού του καναπέ. Μια συνομιλία μάλιστα, της πλέον επιφανούς βίζιτας με τον προαγωγό της, κάνει τον γύρο των τηλεοράσεων χάρη στις άκρως γαργαλιστικές ατάκες που ανταλλάσσουν πλήρεις απροκάλυπτων πορνικών υπονοουμένων: «Αν σου ζητήσει να μείνει όλη τη βραδιά, θα πάρεις 1.000», «Τα χρήματα στα έδωσα, αλλά θα σου κάνει κι εκείνος κανένα δώρο». Και η τελευταία λεπτομέρεια, πιο ερεθιστική απ΄ όλες: «Ξέρεις, δεν του αρέσει με προφυλακτικό».
Έξοχο! Απενοχοποιημένα τα πλήθη των ηδονιζόμενων φιλοθεαμόνων απολαμβάνουν το αγαπημένο τους θέαμα από τα δελτία ειδήσεων. Γιατί δεν είναι ο Ιταλός πρωθυπουργός ο πρώτος που προσφέρει πλούσια ιδιωτική ζωή για απολαυστικό χάζι. Πρωτοπόρος στο είδος ο Κλίντον, με εκείνη την απίστευτη δημόσια εξομολόγησή του, που καθιέρωσε σε παγκόσμιο επίπεδο το ριάλιτι της ιδιωτικής ζωής των πολιτικών, σε αντικατάσταση της αλλοτινής πολιτικής επιχειρηματολογίας και του πολιτικού ελέγχου του λαού στην ηγεσία του.
Πλέον οι λαοί ελέγχουν τα λερωμένα σεντόνια των ηγετών τους και αντί της πολιτικής σκέψης και των πολιτικών διεκδικήσεων, καλούνται σε σπασμωδική απόρριψη του «ανήθικου» με επιχειρήματα, τα οποία συγκροτούν υπόγεια πλην σταθερά μια σκοταδιστική ηθικολογία του νεοπουριτανισμού. Αυτό είναι το χειρότερο. Δύο 4ετίες του Μπους που διέλυσαν τον κόσμο ήταν ο καρπός εκείνου του κλιντονικού ερωτικού ριάλιτι. Και όχι μόνο. Η απολαυστική κατανάλωση της ιδιωτικής σφαίρας καθαγιάστηκε ως ενημέρωση των πολιτών από τα δελτία ειδήσεων. Η ριαλιτζίδικη φαντασμαγορία έχει αποδειχθεί ισχυρότερη από οποιαδήποτε ιδεολογία πάθιασε ποτέ τους λαούς.

Πόπη Διαμαντάκου

Comments are closed.