Οι μπακάληδες

Τα έβαλαν κάτω αυτοί και τα μετρούν. Πόσα πάνελ πολιτικών θα ρίξουν στους τηλεθεατές μέχρι τις εκλογές. 17 τα βρήκαν και συνέστησαν υπομονή. Στα κομπιουτεράκια: Λυριτζής και Οικονόμου από την κρατική…

Θα το παίξω αλλιώς
Την ώρα που Νετ, Mega και Alter έδειχναν σε απευθείας μετάδοση τις δηλώσεις Σπηλιωτόπουλου από σχολείο στο Περιστέρι σήμερα το πρωί, ο Παπαδάκης ήταν ο μόνος που απείχε τηλεοπτικά. Γύρισε ο άνθρωπος τη πλάτη του στα κοινής λήψης δημοσιογραφικά. Θέλει να ξεχωρίζει. Να κάνει τη διαφορά!

Δεν ξέρεις τι εστί ανάδρομος
Του άλλαξε το ζώδιο τού prime minister ο Αυτιάς. Με αφορμή τη δήλωση τού Καραμανλή στον Πρε ότι «Στα 53 μου είμαι ακόμη χρήσιμος» ο παρουσιαστής τον κάνει συνομήλικο του λέγοντας ότι ο ίδιος απλά είναι τού Ιουλίου του ’56 και ο πρωθυπουργός τού June. Presenter μου τι λες; Παρθένος είναι ο αρχηγός!

Ο κατακτητής
Πάντως να το πούμε. Τρελό σουξέ είχε σήμερα στην εκπομπή ο Αυτιάς. Γυναίκα – τηλεθεάτρια φανατική του και πιστή βγήκε σε link από λαϊκή και του την έπεφτε κανονικά. Παρά τα κάτασπρα της μαλλιά την είχε ακούσει για τα καλά!

Να προσκληθεί στο στούντιο
«Αγάπη μου», «κούκλε μου» τού έλεγε και άλλα φλογερά. In the end τού δήλωσε και ένα «Εσύ πρέπει να γίνεις πρωθυπουργός» και ξελάφρωσε. Το ωραίο ήταν όμως να την ακούς να του πετά «Αν ήμουν κοντά σου δεν ξέρω τι θα έκανα» και το μάτι της να λαμποκοπά!

Εσείς και το CNN
Εκεί στο Alter θα μας τρελάνουν. Στα ”αποκλειστικά” και τα ”α’ προβολής”. Προλογίζει η Λόη συνέντευξη με Χαρδαβέλλα και λέει «Ο journalist μιλά πρώτη φορά», το ίδιο και η Σκορδά για το τρέιλερ τής Κάρτσωνα με τον παπά που έδειξε χθες στο Πολύ μπλα μπλα. Girls; Το ίδιο το channel σας τα έχει κάνει show before!

Ο γιατρός είπε να λέμε πάντα ναι
Τον δημοσιογράφο τον είχαμε δει σε συνέντευξη με τον Αυτιά να κάνει speak για το πρόβλημα υγείας του και το σποτάκι ήδη έπαιζε μια μέρα πριν on air. So ψυχραιμία με τα unique σας… αντανακλαστικά. Look around you απλά!

Υ.Γ. Και οι περιπτώσεις που αναφέραμε είναι τα πολύ ανώδυνα περιστατικά, ε; Υπάρχουν και άλλα… Α πα πα πα!

Μαθαίνουμε τώρα
Ε, όταν το είδα και αυτό I said enough is enough πρέπει να κάνουμε εντατικό. Μάθημα λοιπόν σήμερα σχολικό για το «ό,τι» με το κόμμα και το «ότι» το απλό. Pay attention γιατί εσείς οι journalists και όσοι δουλεύετε στο τηλεοπτικό το έχετε ξεσκίσει το γραμματικό!

Είναι δυνατόν;
Νια-νια θα σας το δώσω. Να το χωνέψετε για τα καλά. Αν θες να πεις «ό,τι» δηλ. anything (=οτιδήποτε) βάζεις κόμμα, αν θες να πεις «ότι» που μπορείς να το κάνεις replace με το «πως» το χώνεις σκέτο. See; Πανεύκολο. Καλέ να διορθωνόμαστε είναι το matter!

Υ.Γ. Η διευκρίνιση έρχεται μετά από χθεσινό δελτίο τύπου megάλου καναλιού που έβγαζε μάτι. Βρε παιδιά. Αχ βρε Αία! Και μιλάμε για σειρά πολύ popular και καθημερινή…

(Εμείς, το χαβά μας. 8 + 1…)

Γιώτα Δημητρακοπούλου

Comments are closed.