Αφήνει τα ηνία των βρετανικών εφημερίδων του Ομίλου ο υιός Μέρντοκ

Τζέιμς ΜέρντοκΟ Τζέιμς Μέρντοκ, γιος του μεγιστάνα της News Corporation, Ρούπερτ Μέρντοκ, παραιτήθηκε από την προεδρία της News International, θυγατρικής που συγκεντρώνει τις βρετανικές εφημερίδες του ομίλου (Sun και Times).
Η απόφασή του ήλθε στον απόηχο του σκανδάλου των τηλεφωνικών υποκλοπών, το οποίο άλλαξε σημαντικά τον «χάρτη» των ΜΜΕ στη Βρετανία.
Στη σχετική ανακοίνωση, η News Corporation διευκρινίζει ότι ο Τζέιμς Μέρντοκ «θα επικεντρωθεί στη διεθνή επέκταση των τηλεοπτικών δραστηριοτήτων του ομίλου».
Ο 39χρονος εξέφρασε πάντως την αισιοδοξία του ότι ο Όμιλος μπαίνει σε νέα δυναμικότερη πορεία μετά την απόφαση για την έκδοση και κυριακάτικου φύλλου της Sun.
Η κυριακάτικη έκδοση της Sun αποτελείται από ένα μίγμα κουτσομπολίστικων ειδήσεων, σκανδάλων, προκλητικής πολιτικής ρητορικής και δεκάδων σελίδων αθλητικής ειδησεογραφίας.
Στο κεντρικό άρθρο της νέας εφημερίδας, που ουσιαστικά αντικαθιστά την News of The World -η οποία έκλεισε υπό το βάρος του σκανδάλου για υποκλοπές και τηλεφωνικές παρακολουθήσεις διασήμων και μη, καθώς και δωροδοκιών- σημειώνεται:
«Ήταν μια θλιβερή εμπειρία για ολόκληρη τη βιομηχανία μας».
Πηγή in.gr

Comments are closed.