Ομοφοβική οργάνωση «μητέρων» στις ΗΠΑ τα βάζει με τον Archie

Archie cover Το τελευταίο τεύχος του περιοδικού κόμικς «Life with Archie» έχει στο εξώφυλλο τον γάμο ενός ζευγαριού ομοφυλόφιλων ανδρών και αυτό φαίνεται ότι δεν είναι αποδεκτό από τη συντηρητική οργάνωση One Million Moms (Ένα Εκατομμύριο Μαμάδες) που απαιτεί και πιέζει να αποσυρθεί από τα ράφια.

Ο χαρακτήρας κόμικς του Archie έχει μακρά παράδοση στις ΗΠΑ από τη δεκαετία του ’40, ενώ το 2010 έκανε την επανεμφάνιση του ο τίτλος «Life with Archie» που μοιάζει πολύ με σαπουνόπερα παρουσιάζοντας μια ιδεαλιστική εικόνα της ζωής σε μια μικρή αμερικάνικη πόλη, το Ρίβερντεϊλ. Σε αυτό τον τίτλο έκαναν την εμφάνιση τους και γκέι χαρακτήρες, όπως ο Κέβιν Κέλερ, που εκτός από την αρνητική κριτική μερικών σχολιαστών του δικτύου Fox News, γενικά θεωρήθηκαν πετυχημένοι οδηγώντας το περιοδικό σε άνοδο των πωλήσεων.

Εκπρόσωπος της εκδοτικής εταιρείας πάντως δήλωσε ότι το επίμαχο τεύχος 16 του περιοδικού έχει την απόλυτη στήριξη της εταιρείας και πρόσθεσε: «Το Ρίβερντεϊλ είναι ένα ασφαλές, καλοσυνάτο μέρος που δεν κρίνει κανέναν. Είναι μια ιδεαλιστική εκδοχή της Αμερικής η οποία ελπίζουμε να γίνει πραγματικότητα μια μέρα. Λυπούμαστε που η American Family Association/OneMillionMoms.com βλέπουν τόσο αρνητικά το προϊόν μας αλλά έχουν κάθε δικαίωμα στην άποψη τους όπως κι εμείς έχουμε το δικαίωμα να υποστηρίζουμε τη δική μας. Ο Κέβιν Κέλερ θα είναι για πάντα ένα κομμάτι του Ρίβερντεϊλ και θα ζήσει μια ευτυχισμένη, μακρά ζωή, απαλλαγμένη από προκαταλήψεις, μίσος και στενόμυαλους ανθρώπους».

Comments are closed.