Χάκερ έκλεψαν ηχογραφήσεις αρχείου του Μάικλ Τζάκσον

Έκλεψαν ηχογραφήσεις του Μάικλ ΤζάκσονΠάνω από 50.000 μουσικά αρχεία φέρεται να κατέβασαν παράνομα από τους σέρβερ της δισκογραφικής Sony Music άγνωστοι χάκερ, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα του Guardian. Τα περισσότερα από τα αρχεία αφορούν σε ηχογραφήσεις του θρύλου της ποπ Μάικλ Τζάκσον, πολλές από τις οποίες παραμένουν ακυκλοφόρητες.

Η είδηση ήρθε στο φως κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας δύο υπόπτων που ξεκίνησε την Παρασκευή στη Μ. Βρετανία, των Τζέιμς Μαρκ και Τζέιμς Μακόρμικ, οι οποίοι όμως αρνούνται κάθε σχέση με τις κατηγορίες και αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση μέχρι τη δίκη τους που προγραμματίζεται για τον Ιανουάριο του 2013.

Μετά το θάνατο του βασιλιά της ποπ τον Ιούνιου του 2009 η Sony αγόρασε τα δικαιώματα για όλο τον μουσικό κατάλογο του Τζάκσον πληρώνοντας 250 εκατ. δολάρια και σχεδίαζε να κυκλοφορήσει 10 άλμπουμ στα επόμενα 7 χρόνια.

Το νέο περιστατικό πάντως έρχεται σε λιγότερο από ένα χρόνο μετά την κλοπή προσωπικών δεδομένων 77 εκατ. ανθρώπων με λογαριασμούς στο δίκτυο για χρήστες Playstation (PSN) της Sony. Η εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση.

Comments are closed.