Η ΕΡΤ θα μπορεί πάντα!

κτίριο ΕΡΤΕπιστολή Γιάννη Μαμουζέλου στο enimerosi24
Με εξέπληξε ευχάριστα το γεγονός ότι η ΕΡΑ Σπορ αποτόλμησε [δεν ξέρω μετά από πόσο καιρό] να κάνει μια ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή μακρυά απ’ τα στούντιο.

Φυσικά δεν ένιωσα την έκπληξη του συντάκτη του σχολίου ότι μπόρεσε και την έκανε και ότι διαθέτει στελέχη που μπορούν να ξεφύγουν από τα τετριμμένα…

Γιατί η ΕΡΤ και η ΕΡΑ, ειδικά στον αθλητικό τομέα,(το εξειδικεύω γιατί εκεί μπορεί να υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία και λιγότερη αυτο-λογοκρισία ή έξωθεν παρεμβάσεις)πάντοτε είχαν και δυνατότητες και ανθρώπινο δυναμικό για να κάνουν πολύ αξιόλογα πράγματα. Και σίγουρα έχουν στο ενεργητικό τους επιτυχίες στην κάλυψη πολλών γεγονότων.

Επομένως τέτοιες πρωτοβουλίες δεν θα έπρεπε να φαντάζουν σαν εξαίρεση, αλλά ως κανόνας…
Αρκεί φυσικά να υπάρχουν στην ιεραρχία στελέχη με φρέσκα μυαλά και απόφαση για πρωτοβουλίες και δράση κι όχι για διεκπεραίωση της αγωνιστική επικαιρότητας…

Χρειάζεται όμως και κάτι ακόμη πιο σημαντικό, το οποίο δυστυχώς έχει υποχωρήσει αισθητά τα τελευταία χρόνια: Οι δημοσιογράφοι να νιώθουν, να σκέπτονται και να ενεργούν ως δημοσιογράφοι, έτσι όπως η δεοντολογία και αρχές του επαγγέλματος προσδιορίζουν, και όχι ως εκπρόσωποι ομάδων ή παραγόντων ή ως οπαδοί! Να έχουν συναίσθηση του ρόλου και της επιρροής του επαγγέλματος στην κοινωνία και -κατ’ επέκταση- στην ελεύθερη και δημοκρατική λειτουργία της.

Τότε -με λίγη έμπνευση και μεγαλύτερη προσπάθεια- θα μπορούν να έρθουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα, που θα επιβεβαιώνουν ότι στη δημόσια ραδιοτηλεόραση αντιλαμβάνονται το χρέος τους για ποιοτικότερα και αναβαθμισμένα προγράμματα, που θα ωφελούν πραγματικά τους πολίτες.

Comments are closed.