ΔΝΤ: Η Ελλάδα θα βρει το σωστό δρόμο

ΔΝΤ: Η Ελλάδα θα βρει το σωστό δρόμοΤην αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα θα επανέλθει στο σωστό δρόμο μέσω της δημοσιονομικής προσαρμογής εξέφρασε ο υπ΄αριθμόν δύο στην ιεραρχία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντέιβιντ Λίπτον.

«Πιστεύουμε ότι ο Πρωθυπουργός, ο υπουργός Οικονομικών είναι αποφασισμένοι να βρουν τον σωστό δρόμο για την (δημοσιονομική) προσαρμογή, για να μπουν τα πράγματα στο σωστό δρόμο, και προσπαθούμε να βοηθήσουμε», υπογράμμισε ο αναπληρωτής διευθυντής του ΔΝΤ σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό CNBC.

Υπενθυμίζεται ότι η τρόικα θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου στις 10 Σεπτεμβρίου, όπου αναμένεται να οριστικοποιηθεί το πακέτο των μέτρων. Μία ημέρα πριν η τρόικα θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.
Κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως «έχουμε να πάρουμε δύσκολες, επώδυνες και δυσάρεστες αποφάσεις που κανείς δε θέλει, αλλά είναι αναγκαίες». Τόνισε εκ νέου πως θα είναι τελευταίες και θα συνοδευτούν από μέτρα ανάπτυξης.
Πηγή skai.gr

Comments are closed.