Τσίπρας: Πρωτοφανούς σκληρότητας τα νέα μέτρα

Την θέση του ότι «το ελληνικό πρόγραμμα δε βγαίνει» τόνισε για μία ακόμη φορά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια ομιλίας του στο Αμβούργο σε συνέδριο του Ιδρύματος Zeit-Stiftung της εφημερίδας «Die Zeit».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρόσθεσε ότι τα νέα μέτρα λιτότητας συνολικού ύψους, περίπου 13,5 δισ. ευρώ, που θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες, είναι πρωτοφανή σε σκληρότητα.

«Θα βυθίσουν την Ελλάδα σε ακόμα πιο μεγάλη ύφεση και φτώχεια. Και δεν έχουν κανένα αντίδοτο. Ούτε, φυσικά, την επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής κατά δύο έτη. Γιατί δεν αποτελεί αντίδοτο η παράταση στο λάθος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ.Τσίπρας εκτίμησε ότι είναι αναπόφευκτο το τρίτο κούρεμα του χρέους, συμπληρώνοντας ότι αυτό που πρέπει να συζητείται είναι «το πώς θα αποφύγουμε το τέταρτο».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι το Μνημόνιο έχει ήδη αποτύχει, κάτι που παραδέχονται όλοι ιδιωτικά και δημόσια. «Γι’ αυτό και δεν μας λένε εφαρμόστε τη λιτότητα γιατί πέτυχε, αλλά γιατί είναι υποχρέωσή σας. Και δεν απέτυχε η λιτότητα επειδή δεν εφαρμόστηκε. Απέτυχε ακριβώς επειδή εφαρμόστηκε. Οι περικοπές των μισθών, των συντάξεων, των κοινωνικών επιδομάτων και δικαιωμάτων έχουν τηρηθεί στο ακέραιο. Και συνεχίζονται», σημείωσε ο κ.Τσίπρας.

Επιπλέον, τάχθηκε κατά όσων «καλλιεργούν ανασφάλεια» σε σχέση με τη θέση της Ελλάδας στο ευρώ εντός και εκτός συνόρων, τονίζοντας ότι πρόκειται για μία επιλογή επικίνδυνη και αποσταθεροποιητική τόσο για την ίδια τη χώρα όσο και για την Ευρώπη.

«Αν μη τι άλλο όσοι με ελαφρότητα παίζουν το παιχνίδι με τη φωτιά για το κοινό νόμισμα, αγνοούν τελείως τις κολοσσιαίες πολιτικές και γεωπολιτικές συνέπειες μιας πιθανής εξέλιξης διάλυσης της ευρωζώνης, από το ντόμινο που θα ακολουθήσει την έξοδο μιας χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πηγή: ethnos.gr

Comments are closed.