«Αδίστακτοι ληστές κι εκτελεστές!»

Γιάννης ΜαμουζέλοςEmail Γιάννη Μαμουζέλου στο enimerosi24

Είναι πλέον ηλίου φαεινότερο ότι οι άνθρωποι της τρόϊκας εσωτερικού έχουν αρχίσει τις περικοπές και στη δημοκρατία και στην κοινοβουλευτική πρακτική και ηθική και προσπαθούν να υποκλέψουν και τις ψήφους των βουλευτών με «νομοθετήματα» της νύχτας και του παρασκηνίου!

Στο όνομα της ισότητας (που τη θυμήθηκε και ο υμνητής των πάντων και των κυβισθήσεων Αδ. Γεωργιάδης) ο κ. Στουρνάρας θέλει να ισοπεδώσει τα πάντα με απύθμενο λαϊκισμό και απλουστεύσεις, ότι στον ΕΟΠΥΥ πρέπει αναγκαστικά να ενταχθούν όλα τα ταμεία, ανεξαρτήτως βιωσιμότητας, αναλογιστικών μελετών, περιουσιακής κατάστασης κ.λπ.

Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση (όπως φάνηκε και με την ανακοίνωση περί τέλους της οπερετικής «διαπραγμάτευσης») θέλει να ξεθεμελιώσει το ταχύτερο τα πάντα, για να παραδώσει στην τρόϊκα εξωτερικού, στους διεθνείς κερδοσκόπους, τοκογλύφους, μιζαδόρους και «επενδυτές» πλήρως υποταγμένη τη χώρα και το λαό!

Η κοινωνική ισορροπία και δικαιοσύνη δεν επιτυγχάνεται ρίχνοντας υγιή και μη ασφαλιστικά ταμεία στο μίξερ της ισοπέδωσης και ουσιαστικά (αν κι αυτός είναι ο στόχος) προκαλώντας την πλήρη υποβάθμιση και απαξίωση της όποιας προσφερόμενης παροχής τους!

Άλλωστε τα λεγόμενα «ευγενή ή υγιή» ταμεία αφορούν κλάδους επαγγελματικούς που πλήρωναν σημαντικότατες εισφορές και είχαν αποκτήσει και περιουσιακά στοιχεία, τα οποία όμως φρόντισαν να εξανεμίσουν τα ..παιχνίδια του κ. Αλογοσκούφη με τα τοξικά ομόλογα και τα «κουρέματα» των κ.κ. Παπαδήμου-Βενιζέλου.

Είναι άλλο να φορολογεί μια κυβέρνηση τους έχοντες και κατέχοντες με δικαιοσύνη και αναλογικότητα κι εντελώς διαφορετικό να «κλέβει» τα χρήματα ορισμένων ασφαλιστικών ταμείων για να τα ρίξει σε μια … μαύρη τρύπα, επειδή το αμαρτωλό παρελθόν του δικομματισμού είχε συντελέσει ώστε πολλά ταμεία να σπαταλάνε, να χάνουν ή να μην εισπράττουν εκατομμύρια εκατομμυρίων επί χρόνια ή να πληρώνουν τους ασφαλισμένους μαϊμού -αλλά μάλλον σταθερά τακτικούς ψηφοφόρους του!

Λοιπόν, ας πουν ό,τι θέλουν οι εύκολοι επικριτές για το δημοσιογραφικό κλάδο, ας μάς πουν προνομιούχους ή ευνοημένους κ.α. Ας τολμήσουν οι δημοσιογράφοι και όλοι οι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ να μπουν μπροστά, να αντισταθούμε στον τυφώνα ΣΑΝΤΥ της Κυβέρνησης, αφυπνίζοντας και τον αποκαμωμένο από τα συνεχή χτυπήματα και την τρομοκρατία λαό!

Καθολική απεργία διαρκείας παντού και με όλους! Κι ας μην ανησυχούν όσοι έσπευσαν ήδη να αναρωτηθούν (καλόβουλα, κακόβουλα, άγνωστο…) «καλά και τα μέτρα θα περάσουν χωρίς δημοσιότητα και ενημέρωση κ.α.»… Καμιά εκτέλεση, καμιά λαιμητόμος, κανένας θάνατος δεν ήταν καλύτερος κι ανακουφιστικός επειδή τον κατέγραψαν στυλό, πληκτρολόγια, φακοί, μικρόφωνα ή κάμερες!

Όλα τα συνδικαλιστικά σωματεία του χώρου των ΜΜΕ είναι καιρός να δείξουν τόλμη και πυγμή, απέναντι σε μια πολιτική εξουσία που όλο ρέπει στα «αποφασίζομεν και διατάσσομεν…»! Και για όσους δεν θυμούνται ήταν η μόνιμη επωδός των ανακοινώσεων και των μέτρων της Χούντας της 21ης Απριλίου 1967…

Γιάννης Μαμουζέλος
Δημοσιογράφος- Συγγραφέας
Τακτικό μέλος ΕΣΗΕΑ & ΠΣΑΤ

Comments are closed.