Παρέμβαση και από τον Τούρκο πρόεδρο για τον τηλεοπτικό Σουλεϊμάν

Παρέμβαση και από τον Τούρκο πρόεδρο για τον τηλεοπτικό ΣουλεϊμάνΜετά την παρέμβαση του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με τις ιστορικές ανακρίβειες που παρουσιάζει η γνωστή σαπουνόπερα για τον Σουλεϊμάν, την άποψη του ήρθε να καταθέσει τώρα και ο πρόεδρος της χώρας Αμπντουλάχ Γκιουλ.

Η παρέμβαση Γκιουλ, ωστόσο, διαφέρει κατά πολύ από εκείνη του πρωθυπουργού, ο οποίος προ ημερών είχε καταγγείλει τους παραγωγούς και το σκηνοθέτη της σειράς για τον τρόπο που παρουσίασαν τον Οθωμανό σουλτάνο.

Αντιθέτως, ο Τούρκος πρόεδρος είδε τη θετική πλευρά του γεγονότος ότι όλο και περισσότεροι καλλιτέχνες αντλούν τη θεματολογία τους από την τουρκική ιστορία.
«Η Ιστορία, κυρίως η οθωμανική, άρχισε να αποτελεί αντικείμενο ενδιαφέροντος. Βλέπουμε πλέον στον κινηματογράφο, στις ταινίες, στις σειρές να αναπαρίστανται ιστορικά γεγονότα και η Ιστορία να αποτελεί πηγή έμπνευσης. Αυτό αποτελεί μία χαρμόσυνη εξέλιξη» δήλωσε ο Αμπντουλάχ Γκιουλ κατά την τελετή απονομής στην Αγκυρα των κρατικών βραβείων τέχνης της Τουρκίας.
Πηγή in.gr

Comments are closed.