Σόιμπλε: Eλληνική χρεοκοπία θα διέλυε την ευρωζώνη

Πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας θα οδηγούσε σε διάλυση της ευρωζώνης, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε μία προσπάθεια να πείσει τους βουλευτές να υπερψηφίσουν το ελληνικό πακέτο που συζητείται αυτή την ώρα στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο.

Σόιμπλε: Eλληνική χρεοκοπία θα διέλυε την ευρωζώνηΤα σενάρια για κούρεμα του ελληνικού χρέους προς τους επίσημους δανειστές υπονομεύουν τις προσπάθειες της Ελλάδας για εξυγίανση των δημοσιονομικών της και κάθε άλλο παρά επιλύουν τα προβλήματα, προειδοποίησε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών.
Σημείωσε πάντως ότι αρχίζουν να διαφαίνονται «οι πρώτες επιτυχίες», αλλά όπως διευκρίνισε θα χρειαστεί πολύς καιρός για να σταθεροποιηθεί η Ελλάδα.
«Δεν μπορεί μέσα σε δύο χρόνια να καλυφθεί το χαμένο έδαφος από παραλήψεις δεκαετιών».

Ο Σόιμπλε ανέφερε επίσης πως δεν είναι δυνατόν να προβλεφθεί ακόμα ο όγκος του προγράμματος επαναγοράς του ελληνικού χρέους.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη συζήτηση στη βουλή πριν από την ψηφοφορία για την έγκριση του νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα. Το γερμανικό κοινοβούλιο αναμένεται να εγκρίνει αργότερα την εκταμίευση της δόσης.
Χθες, ο Φόλκερ Κάουντερ, στέλεχος του κόμματός των Χριστιανοδημοκρατών της Άνγκελα Μέρκελ προέβλεψε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος δεν θα χρειαστεί την στήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης, παρά τις αντιδράσεις εντός του κυβερνητικού συνασπισμού.
Πηγή ethnos.gr

Comments are closed.