Μικρή παράταση αναμένεται να δοθεί για τα τέλη κυκλοφορίας

Μικρή παράταση αναμένεται να δοθεί για τα τέλη κυκλοφορίαςΣε μικρή παράταση της προθεσμίας πληρωμής των τελών κυκλοφορίας 2013 που λήγει κανονικά σήμερα Δευτέρα προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών.

Η επίσημη απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί σε λίγες ώρες.

Υπενθυμίζεται ότι οι εφορίες είναι σήμερα ανοιχτές έως τις 12:30 μ.μ.

Όπως δήλωσε στον Σκάι ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Χάρης Θεοχάρης, η πληρωμή των τελών θα παραταθεί μέχρι τα μέσα της επόμενης βδομάδας.

Εντούτοις, όπως ξεκαθάρισε στο Mega o κ. Θεοχάρης, δεν πρόκειται να υπάρξει παράταση για την κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας.

Ήδη, το 80% των πολιτών που έχουν υποχρέωση να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας έχει προχωρήσει στην εξόφλησή τους.

Μόνο την Παρασκευή, όπως είπε ο κ.Θεοχάρης, 860.000 προσήλθαν να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας , δημιουργώντας ρεκόρ προσέλευσης σε μια ημέρα.

Επίσης μέχρι εκείνη την ημέρα 80.000 περίπου κατέθεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας στην εφορία. Πέρυσι τις είχαν καταθέσει περίπου 100.000 .

Από το επόμενο έτος θα εξετασθεί το ενδεχόμενο να αλλάξει η πάγια προθεσμία ημερομηνίας καταβολής των τελών, ώστε αντί να είναι στο τέλος κάθε έτους, να μετατεθεί για την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, ώστε να αποφεύγονται οι ουρές.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών δεν αποστέλλει ειδοποιητήρια πληρωμής των τελών κυκλοφορίας. Οι φορολογούμενοι μπορούν να εκτυπώνουν τα ειδοποιητήρια από την ιστοσελίδα της www.gsis.gr και στη συνέχεια να τα εξοφλούν στις τράπεζες ή στα ΕΛΤΑ.
Πηγή: in.gr

Comments are closed.