Συγχώνευση ΕΡΤ – ΑΠΕ και εθελούσια ζητάει η τρόικα – τι περιέχει η έκθεση που έχει στα χέρια του ο Στουρνάρας

Συγχώνευση ΕΡΤ – ΑΠΕ και εθελούσια ζητάει η τρόικα – τι περιέχει η έκθεση που έχει στα χέρια του ο Στουρνάρας

Σε αναμονή Ευαγγελάτος, Τράγκας, Μαρτιγόπουλος –  το βέτο του  Λιάγκα

Του Νίκου Νικητέα από τη στήλη «Media windows»

Εισηγητική έκθεση των τροικανών για την ΕΡΤ έχει στα χέρια του ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας που αν εφαρμοστεί αλλάζει ριζικά τη δομή, αλλά και τη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Σύμφωνα με πληροφορίες – το πνεύμα της έκθεσης που σε μεγάλο βαθμό έχει υιοθετήσει ο υπουργός, η τρόικα ζητά από την κυβέρνηση να μείνει μόλις το 1/3 της σημερινής ΕΡΤ!

Τι προβλέπει όμως η συγκεκριμένη εισήγηση για τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, αλλά και το ΑΠΕ, το οποίο συμπεριλαμβάνει; Καταρχάς ένα εκτεταμένο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου με στόχο να απομακρυνθούν εκατοντάδες – αν όχι μερικές χιλιάδες, εργαζόμενοι. Εν συνεχεία προτείνει, οι λειτουργίες του ΑΠΕ να ενσωματωθούν με αυτές της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, αποκτώντας κοινή διοίκηση και λογιστήριο, ενώ οι εργαζόμενοι και φυσικά οι υπηρεσίες του, να στεγαστούν στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Παράλληλα, προβλέπει την κατάργηση ραδιοφωνικών σταθμών, την ενοποίηση διευθύνσεων, καθώς και το κλείσιμο του περιοδικού «Ραδιοτηλεόραση». Βάζει τέλος στον θεσμό των συμβασιούχων – κάτι που ισχύει ήδη, καλύπτοντας τα κενά από εξωτερικούς συνεργάτες με δελτία παροχής υπηρεσιών – μέτρο που επίσης προωθείται. Ενώ δεν τη γλυτώνει ούτε το δίκτυο των ανταποκριτών σε Ευρώπη και Αμερική που απειλεί με βίαιη συρρίκνωση.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, φέρεται να έχει ενημερώσει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και να έχει πάρει το «πράσινο φως» για να προχωρήσει στην αναδιάρθρωση των δημόσιων ΜΜΕ.

Άλλο! Τα πρόσωπα με το μεγαλύτερο μιντιακό ενδιαφέρον αυτή την εποχή που αναμένεται να μας απασχολήσουν άμεσα, μεταξύ άλλων είναι: ο Νίκος Ευαγγελάτος για τον ρόλο του, τόσο στην τηλεόραση όσο και στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ. Ο Γιώργος Τράγκας μέχρι τα μέσα Ιουνίου που ολοκληρώνει τη συνεργασία του με το Φάληρο και ξεκαθαρίζει (;) με τον REAL FM. Ο Αίμιλιος Λιάτσος και ο Τζώνυ Καλημέρης με την εισήγησή τους την άλλη Παρασκευή στο κρίσιμο ΔΣ της ΕΡΤ. Ο νέος μάνατζερ του ΔΟΛ, Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος και οι αποφάσεις που έχει στα σκαριά.

Ο Σταμάτης Μαλέλης και οι πρωτοβουλίες του. Ο Γιώργος Λιάγκας που αντιστέκεται σθεναρά στην αλλαγή ζώνης του «Πρωινού mou». Και ο Σωτήρης Δανέζης στον νέο του ρόλο!

Comments are closed.