Οι διάλογοι από τον «κοριό»

Σαράντα απομαγνητοφωνημένες και άκρως αποκαλυπτικές συνομιλίες μελών και στελεχών της Χρυσής Αυγής φέρνει στο φως σήμερα το Εθνος, συνεχίζοντας το χορό των αποκαλύψεων.

Οι διάλογοι από τον «κοριό»

Αλλοτε σε πανικό, άλλοτε χλευάζοντας και άλλοτε κλαψουρίζοντας, οι πραιτωριανοί της Χρυσής Αυγής ομολογούν την εγκληματική δράση των Ταγμάτων Εφόδου.

Οι τηλεφωνικές τους συνεννοήσεις κατεγράφησαν από τον «κοριό» της αντιτρομοκρατικής και συνιστούν ένα αποκαλυπτικό ανάγνωσμα εκτεινόμενο σε 17 σελίδες της έντυπης έκδοσης του Εθνους.

Τον αρχικό τρόμο που τους καταλαμβάνει μετά τη σύλληψη του Γιώργου Ρουπακιά, διαδέχονται ύβρεις και απειλές.

Ετσι, ενδεικτικά, στις αρχικές συνομιλίες με τον πυρηνάρχη Πατέλη ένας από τους Χρυσαυγίτες, κλαίγοντας, παραπονείται:

«Ρε μαλ…. κοίτα τι μου κάνανε ρε φίλε, παίρνω το Λαγό και δεν μου το σηκώνει. Δεν μπορώ ρε μαλ.. είμαι πολύ δυστυχισμένος».

Και όταν ο παρηγορητικός λόγος του Πατέλη κρίνεται ανεπαρκής, ο συνομιλητής του καταρρέει: «Δώσε μου δύναμη, μη με κλάνεις και συ μπουρδέλο».

Αλλοι πάλι μέσα στον πανικό τους προτιμούν τις απειλές:

«Το πριονίδι δεν θα τελειώνει» … «να τους καθαρίσουμε εμείς αργά και βασανιστικά».

Ο Βούδας, ο Τζονάρας και ο Τρύπας

Τηρώντας ευβλαβικά τους συνωμοτικούς κανόνες συνεννόησης τα μέλη της Χρυσής Αυγής επικοινωνούν μεταξύ τους με διάφορα συνθηματικά, που -στην… καλύτερη εκδοχή- μοιάζουν… αντλημένα από τον κόσμο των κόμικς: Ο Βούδας, ο Τζονάρας, ο Τζι, ο Ζόμπυ και ο Τρύπας είναι μερικά από αυτά.

Και δημοσκοπικές ανησυχίες

Την ίδια στιγμή που οι Χρυσαυγίτες έντρομοι αγωνιούν για τις αποκαλύψεις (το «ποιός μίλησε στο Εθνος» και εν γένει οι αποκαλύψεις της εφημερίδας τούς απασχολούν διαρκώς σε σημείο… εμμονής) οι εκλογικές τους ανησυχίες δεν δείχνουν να κοπάζουν.

Εδώ τον καθησυχαστικό ρόλο φαίνεται να παίζει ο εκ μεταφοράς Λόγος του Αρχηγού Νίκου Μιχαλολιάκου ο οποίος φέρεται να έχει διαβεβαιώσει στελέχη του, μετά το τραγικό περιστατικό του Κερατσινίου, ότι οι δημοσκοπικές απώλειες του κόμματος θα είναι ελάχιστες:

«Μισό τοις εκατό έχουμε πέσει μη μασάτε». Και ξέρεις γιατί;  «Γιατί φοβούνται τώρα ο κόσμος να μιλήσει στο τηλέφωνο, ξέρεις να πει ψηφίζω Χρυσή Αυγή».

Το… μωγιό

Ολως παραδόξως από τις συνομιλίες δεν λείπουν στιγμές τρυφερότητας. Οταν ο Τσακανίκας, ένα από τα πρωτοπαλίκαρα του Γ. Πατέλη που μαζί με τον Γ. Ρουπακιά συμμετείχε στην εθνικιστική κατασκήνωση της Νέδας και φέρεται να ήταν και τη μοιραία βραδιά στην καφετέρια του Κερατσινίου, επικοινωνεί με τον «αρχηγό» του, ακούγονται να αλληαποκαλούνται «μωράκι» και «παιδάκι μου» αλλά και, με ακόμη πιο χαριτωμένη διάθεση, «μωγιό» μου.

Πηγή Έθνος

Comments are closed.