Ο Καψής θέλει στα αλήθεια να ανοίξει το ραδιομέγαρο;

Παντελής Καψής

email αναγνώστη

Ο Καψής θέλει στα αλήθεια να ανοίξει η ΕΡΤ;

Η υπόθεση του κλειστού ραδιομεγάρου απασχολεί(;) απο τον Αύγουστο τον υπουργό δημόσιας τηλεόρασης Παντελή Καψή.

Καθε εβδομάδα στην πιάτσα πέφτει το τυράκι της πιθανής επέμβασης για να παραδοθεί το κτήριο και να λειτουργήσει αλλά όλο κάτι συμβαίνει και αυτο το μεταθέτουν χρονικά. Μαδάνε την μαργαρίτα καιρό τώρα γιατί προφανώς αυτο ειναι το σχέδιο.

Μέχρι χτες που ο Καψης ανακοίνωσε οτι δεν ειναι δικη του δουλειά να ανοίξει η ΕΡΤ αλλά του υπουργού οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Νωρίς το θυμήθηκε αλήθεια!

Στο ραδιομεγαρο οι εργαζόμενοι παραμένουν, αν και εξαιρετικά λίγοι σε αριθμό πλέον να βγάζουν τις όποιες υποτυπώδεις εκπομπές σε τηλεόραση και ραδιόφωνο.

Την ίδια ώρα η χθεσινή δήλωση του αρμόδιου υπουργού Παντελή Καψή οτι δεν έχει υποχρέωση η ΔΤ να αναλάβει την προεδρία αν δεν ανοίξει το ραδιομεγαρο και οτι ειναι υποχρέωση του Στουρνάρα να ανοίξει την ΕΡΤ, ξετυλίγει το κουβάρι των προθέσεων για όσους καταλαβαίνουν πίσω απο τις γραμμές τι πραγματικά γίνεται τον τελευταίο καιρό και εξηγεί πολλά γιατί προφανώς μαδάνε την μαργαρίτα. Γιατί μάλλον τους βολεύει. Ή μήπως οχι;

Ας δούμε προσεκτικά τα γεγονότα και θα καταλάβουμε καλά το παιχνίδι που παίζεται.

Εντός ραδιομεγάρου στα πηγαδάκια οι εργαζόμενοι ειναι βέβαιοι άπαντες, οτι καμία επέμβαση δεν θα επιχειρηθεί και απο κανέναν, γιατί πολυ απλά τους βολεύει η κατάσταση που επικρατεί οσο και αν φωνάζει ο Καψης για να ανοίξει το ραδιομεγαρο.

Να ανοίξει δηλαδή η ανοιχτή ΕΡΤ; λένε καθημερινα μεταξύ τους.

Σε δέκα λεπτά αν είχαν την πρόθεση να το κάνουν χωρις ΜΑΤ με την παρουσία ενός μόνο εισαγγελέα θα το είχαν κανει καθώς σε ώρες μη αιχμής δεν βρίσκονται στο ραδιομεγαρο παραπάνω απο δέκα άνθρωποι.

Θα είχαν ανοίξει το ραδιομεγαρο να λειτουργήσει ξανα κανονικά η τηλεόραση και τα ραδιόφωνα ,να μην ξεφτιλίζονται άπαντες απο την εικόνα που εκπέμπει η ΔΤ και να αποκαταστήσουν οσο και αν ειναι δυνατό αυτο που έγινε με το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Γιατι όμως δεν το κάνουν;

Οργιάζουν διάφορες φήμες πως με το πρόσχημα της κατάληψης στο ραδιομεγαρο σταμάτησαν πρωτα απο όλα να καταβάλουν αποζημιώσεις στους εργαζόμενους. Ο ισχυρισμός οτι δεν έχουν τα στοιχεία βέβαια έχει καταρριφθεί από το εξώδικο που έστειλαν οι εργαζόμενοι και ζητούν επίσημα να ανοίξουν τα γραφεία ο Καψης και η ομάδα του και να πάρουν τα στοιχεία για να αποζημιωθεί ο κόσμος αλλά αυτό κανένα δεν πτοεί οσο η κοινωνία παραμυθιάζεται οτι ειναι υπό κατάληψη η ΕΡΤ.

Οι φήμες οτι τα λεφτα ειναι πολλα και οτι δεν βγαίνουν να τα δώσουν οργιάζουν και βρήκαν πάτημα την κατάληψη λένε οι μυημένοι…

Παράλληλα η μπιζνα ΔΤ για ορισμένους ειναι τεράστια. Μήπως αλήθεια περιμένουν να περάσει ο καιρός, να έρθουν στο παρά πέντε με το ραδιομεγαρο και να μην μπορούν να καλύψουν τεχνικά απο την Κατεχάκη την προεδρία; Αυτο πρακτικά τι θα σημάνει;

Οτι για λόγους ανάγκης να καλυφθεί η προεδρία απο τη στιγμη που η ΕΡΤ ειναι υπό κατάληψη (δλδ που ουσιαστικά οι ίδιοι κωλυσιεργούν και δεν την ανοίγουν) , για λόγους έκτακτης ανάγκης (δλδ να πληρώσουν εκατομμύρια πάλι) θα πρέπει να την παραδώσουν στα ιδιωτικά συνεργεία (το MEGA μπορεί να κανει τη δουλεια) αφου πρωτα δύσμοιρε ελληνικέ λαέ θα κληθείς να πληρώσεις εκατομμύρια ευρω σε συνεργεία και μηχανήματα που θα νοικιάσουν ενώ την ίδια ώρα το ραδιομεγαρο θα το προστατεύουν οι απολυμένοι εργαζόμενοι.

Στην ΕΡΤ πάντως περιμένουν μάταια να εμφανιστεί κάποιος να του παραδώσουν τα μηχανήματα που τους διέταξε ο Μάναλης να φυλάνε απο τον Ιούνιο αλλά.

Παράλληλα στα ραντεβού που ζήτησε η ΠΟΣΠΕΡΤ και θα παει με πρόταση να αναλάβουν οι εργαζόμενοι την προεδρία για να μην πληρώσει τα καπρίτσια του Καψή και της παρέας του ο Έλληνας φορολογούμενος ο υπουργός τηλεόρασης ακύρωσε το ραντεβού και το μετέθεσε για την Παρασκευή αν και οργιάζουν οι φήμες οτι τετοιο ραντεβού δεν πρόκειται να γίνει.

Η ΕΡΤ έκλεισε γιατί οργίαζαν οι ιερές  αγελάδες κατα Κεδίκογλου και το όργιο της παρανομίας βασίλευε, ή ΕΡΤ δεν ανοίγει και μάλλον δεν θα ανοίξει γτ προέχει να φτιαχτούν κάποιοι στην αναμπουμπούλα. Γιατί βρήκαν ευκαιρια να συνεχίσουν να οργιάζουν οι ίδιες ιερές αγελάδες και η ευκαιρία δεν θα παει χαμένη.

Οσο για τον Καψή και την παρέα του λογικά θα συνεχίσουν να φωνάζουν πλέον γιατί δεν ανοίγει το ραδιομεγαρο ο κακός Στουρνάρας και ύστερα θα ζήσουν αυτοί καλά και ολοι οι υπολοιποι χειρότερα.

Οι επόμενες ώρες θα δείξουν τι πραγματικά συμβαίνει.

Comments are closed.