Δεσμό διατηρούσαν οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου Μέρντοκ

Δεσμό διατηρούσαν οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου Μέρντοκ

Ερωτική σχέση για σχεδόν έξι χρόνια διατηρούσαν οι πρώην διευθυντές της εφημερίδας News of the World, Ρεμπέκα Μπρουκς και Άντι Κόλσον αποκαλύφθηκε στο δικαστήριο για την υπόθεση υποκλοπών από εφημερίδες στη Βρετανία.

Ο δημόσιος κατήγορος Άντριου Έντις είπε στους ενόρκους ότι αποκαλύπτει τον δεσμό επειδή αυτό δείχνει ότι εμπιστεύονταν ο ένας τον άλλο και μοιράζονταν τουλάχιστον ένα μυστικό.

«Αυτό που γνώριζε ο κύριος Κόλσον, το γνώριζε και η κυρία Μπρουκς» δήλωσε.

Ο πρώην επικεφαλής επικοινωνίας και εκπρόσωπος Τύπου του Ντέιβιντ Κάμερον, Κόλσον και η Ρεμπέκα Μπρουκς, προστατευόμενη του Ρούπερτ Μέρντοκ, αρνούνται τις κατηγορίες για υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών.

Ο δεσμός ξεκίνησε το 1998 και η αστυνομία τον ανακάλυψε μέσω μιας επιστολής που είχε αποθηκευτεί σε υπολογιστή που ανήκε στη Ρεμπέκα Μπρουκς.

Η επιστολή γράφτηκε από την Μπρουκς τον Φεβρουάριο του 2004, όταν ο Κόλσον ήθελε να θέσει τέλος στη σχέση τους.

«Είσαι ο καλύτερός μου φίλος. Σου λέω τα πάντα. Σε εμπιστεύομαι, σε αγαπώ, νοιάζομαι για σένα. Χωρίς τη σχέση μας στη ζωή μου, δεν είμαι σίγουρη πώς θα αντεπεξέλθω» ανέφερε η επιστολή.

Ο Άντριου Έντις δήλωσε ότι δεν αποκαλύπτει τον δεσμό για να εισβάλλει στην προσωπική ζωή των κατηγορουμένων, ούτε για να τους κρίνει ηθικά.

«Αλλά η κυρία Μπρουκς και ο κύριος Κόλσον κατηγορούνται για συνωμοσία και όταν οι άνθρωποι κατηγορούνται για συνωμοσία, η πρώτη ερώτηση που πρέπει να κάνει η επιτροπή των ενόρκων είναι: “πόσο καλά γνωρίζονταν μεταξύ τους; Πόσο εμπιστεύονταν ο ένας τον άλλο;”»
Πηγή in.gr

Comments are closed.