(ΕΡΤ)-ΥΠΟΙΚ-ΝΕΡΙΤ: Χάθηκαν φιλότιμο και αξιοπρέπεια! Κύριε Σίμο Σιμόπουλε θα πάρετε θέση;

ΝΕΡΙΤ

email αναγνώστη

Γράφει ο Κ.Π.

Φαίνεται ότι σ΄αυτόν τον έρημο τόπο που λέγεται Ελλάδα σπανίζει το φιλότιμο και η αξιοπρέπεια στα δημόσια πρόσωπα. Αφορμή για να δώσω έναν τέτοιο χαρακτηρισμό, μου έδωσε ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του μορφώματος της ΝΕΡΙΤ, κ. Θ. Φορτσάκης. Προσπάθησε ακόμη και τώρα να διαψεύσει ότι, οι αποφάσεις που «έχει» πάρει είναι όλες νόμιμες, με επίσημη ανακοινωσή του. Δηλαδή, είναι ο «Πάπας», και ως «πά-πάς» έχει το δικαίωμα να βαφτίζει το «κρέας» «ψάρι». Λυπάμαι που είναι και νομικός. Εύχομαι οι φοιτητές του να μην ακολουθήσουν τα βηματά του. Ενώ ο ίδιος είναι παράνομος και όλες οι αποφάσεις του, συνεχίζει το ίδιο βιολί!

Ο κ. Φορτσάκης έχει εκλεγεί πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών. Ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 28 Αυγούστου, και μάλιστα με επεισοδιακό τρόπο. Διαβάζουμε στον τύπο:

«…Επεισοδιακή ήταν η παράδοση-παραλαβή της πρυτανείας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών την Πέμπτη(28-8) με τον νέο πρύτανη Θεόδωρο Φορτσάκη να «ξεσπάει». Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης 50 περίπου φοιτητές άρχισαν να φωνάζουν διάφορα συνθήματα».

Σε ανάρτηση που είχαμε κάνει στις 2 Οκτωβρίου δημοσιοποιήσαμε εγκύκλιο του υπουργείου παιδείας για το αληθές του περιεχομένου και την παράνομη παραμονή του στο ΕΣ της ΝΕΡΙΤ, με τίτλο: «Ο παράνομος Φορτσάκης στη μπανανία της (ΕΡΤ)ΥΠΟΙΚ-ΝΕΡΙΤ, αποφασίζει για όλα! Η Σοφία θεατής!» . Συγκεκριμένα αναφέραμε:

Με βάση εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας: Αριθ. Πρωτ. Φ.122.1/178/63075/Β2/03-06-2011/ΥΠΔΒΜΘ «…η ιδιότητα του Πρύτανη, Αντιπρύτανη, Κοσμήτορα, Προέδρου και Αντιπροέδρου Διοικούσης επιτροπής για τα μέλη ΔΕΠ είναι ασυμβίβαστη με κάθε εξωπανεπιστημιακή απασχόληση καθώς και με την κατοχή έμμισθης θέσης στο δημόσιο η ιδιωτικό τομέα(…)».

Αν και γνώριζε ο κ. πρύτανης ότι είναι παράνομος, στις 12 Σεπτεμβρίου, «παρασύρει» τα μέλη του συμβουλίου και διορίζουν πρόεδρο τον Πέτρο Μάη, που βρισκόταν παράνομα, στο Ραδιομέγαρο. Την προηγούμενη εβδομάδα προχωράει σε νέο πραξικόπημα και διορίζει μέλος, κάτι παράνομο και εξωπραγματικό(!!!)τρόπο, την κ. Βίκυ Σουλτανιά, νομική σύμβουλο του μορφώματος ως μέλος του ΔΣ της ΝΕΡΙΤ. Πρωτοφανές για τα «ελληνικά» και παγκόσμια χρονικά.

Αντί λοιπόν η αρμόδια υφυπουργός, να του τραβήξει τ΄ αυτιά, για τις διάφορες παρανομίες, τον άφησε να αλωνίζει! Έτσι το τρίπτυχο, Φορτσάκης-Σουλτανιά-Θωμόπουλος, επικουρούμενοι από τον Πέτρο Μάη ελέγχουν τον διαλυμένο φορέα(:). Έρχεται και ο κ. πρύτανης και πετάει και την ανακοίνωση του ΕΣ, για να δικαιολογηθεί, τα αδικαιολόγητα τονίζοντας:

«Σχετικά με δημοσιεύματα εφημερίδων και αναρτήσεις ιστολογίων που αφορούν σε παραιτήσεις μελών του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ, ο πρόεδρος του Συμβουλίου κ. Θεόδωρος Φορτσάκης διευκρινίζει ότι ουδέποτε κατέθεσαν παραίτηση τα μέλη του, κυρία Τατιάνα Καραπαναγιώτη και κ. Σίμος Σιμόπουλος. Ως εκ τούτου και βάσει των προβλεπομένων από τον νόμο 4173/2013 (άρθρο 8, παρ. 8) το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ λειτουργεί νόμιμα υπό την παρούσα σύνθεσή του».

Στην επιστολή παραίτησης του, 3 Οκτωβρίου, ο αντιπρόεδρος του ΕΣ Ανδρέας Ζούλας αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«…Ήδη και μόνο η παραίτησή μου συνεπάγεται κατάργηση του Εποπτικού Συμβουλίου, καθώς αυτό, κατά τον ιδρυτικό της ΝΕΡΙΤ νόμο, δεν μπορεί να υφίσταται με τέσσερα μόνο μέλη. Η δε διάλυση και πολύ περισσότερο η αυτοδιάλυση του Εποπτικού Συμβουλίου, είναι η ύστατη πράξη μας που μπορεί να κάνει την Κυβέρνηση να αντιληφθεί έστω και τώρα την αλυσίδα των λαθών που έχει διαπράξει κατά τη συγκρότηση της ΝΕΡΙΤ και να επιχειρήσει μια δεύτερη, σοβαρή εκ μέρους της αυτή τη φορά, προσπάθεια».

Ερώτημα: Ποιος λέει την αλήθεια;

Με την ανακοίνωση αυτή ο κ. Φορτσάκης εκθέτει όλα τα μέλη του ΕΣ, και μάλιστα με περίσσιο «θράσος». Ανεπανόρθωτα όμως, τον κ. Σίμο Σιμόπουλο, καθηγητή του πολυτεχνείου. Ο οποίος, μετά την αποχωρησή του από τον προηγούμενο χρόνο, ποτέ δεν πάτησε το πόδι του στο συμβούλιο, ούτε τον αντικατέστησαν, γιατί έτσι τους βόλευε. Στις 2 Οκτωβρίου σε αναρτησή μας αναφέραμε, για τις παρανομίες Φορτσάκη:

«Ποιος να αντιδράει; Η Καραπαναγιώτη, ο Ζούλας η Δαμιανίδη, η ο αδιάφορος Καρυτινός; Από τον Ανδρέα Ζούλα υπήρχε μια ελπίδα να αντιδράσει για να διαφυλάξει την αξιοπρέπειά του μετά τις επιστολές, αλλά είναι λίγο δύσκολο. Ο Φορτσάκης έχει τον τρόπο του να τους «μαντρώσει». Μακάρι να δείξει κάποιο μέλος ευαισθησία και να μην δώσει τη συγκαταθεσή του σε παρανομίες που ενέχουν και ποινικές ευθύνες».

Μετά λοιπόν την παραίτηση Ζούλα, οφείλουμε ένα μεγάλο ΜΠΡΆΒΟ. Αποδείχθηκε ότι ο ίδιος έχει και φιλότιμο, και αξιοπρέπεια και θάρρος. Μακάρι να διέθεταν και άλλοι τέτοιες ευαισθησίες.

Ο κύριος Σιμόπουλος σοβαρός και αξιοπρεπής, πρέπει να πάρει θέσει. Είναι μέλος του ΕΣ και συμμετέχει στις αποφάσεις; Η ενεργούν εις βάρος του εν λευκώ; Ο παραιτηθείς Ανδρέας Ζούλας άφησε πολλά υπονοούμενα. Η κυρία Βούλτεψη χαρακτήρισε «ανίκανους» Μακρυδημήτρη-Μορώνη μετά την παραιτησή τους. Έχετε την ίδια άποψη «κυρία» μου και για τον Αδρέα Ζούλα που παραιτήθηκε με βαρύτατες καταγγελίες εις βάρος όλων σας;

Μπορείτε να απαντήσετε; Μήπως συμβαίνει το αντίθετο; Φεύγουν οι ικανοί και μένουν στο «μόρφωμα» η «ανίκανοι;». Περιμένουμε απάντηση, διαφορετικά θα απευθυνθούμε στη «Γάτα» του Θωμόπολου. Από εκεί σίγουρα θα πάρουμε απάντηση. Περιμένουμε…

Comments are closed.